Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2010-08-03, 16:35 Dekoder z kartą telewizji N
Witam, zamierzam zakupić telewizję N, jednakże słyszałem opinie, że do jej odbioru talerz musi mieć minimum 80cm, mój ma 65cm, więc chciałbym sprawdzić, czy będzie dobry sygnał. Dlatego jeżeli ktoś byłby życzliwy i mógłby pożyczyć na dosłowne pół godzinki dekoder z kartą, byłbym bardzo wdzięczny.
Witam, zamierzam zakupić telewizję N, jednakże słyszałem opinie, że do jej odbioru talerz musi mieć minimum 80cm, mój ma 65cm, więc chciałbym sprawdzić, czy będzie dobry sygnał.
Ja mam talerz niecałe 60cm - miałem N na kartę, ale to jedna wielka pomyłka. Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić Cyfrowy Polsat przy abonamencie za około 38zł. N za ponad 10zł na kartę to może i wygoda, bo nie ma rachunków, ale to, jakie kanały w tym się zawierają, to jedna wielka żenada.
Na tej samej antenie chodziła mi N, Polsat też działa bez problemów. Wielkość talerza w tym wypadku nie ma nic do rzeczy.
No to Ci napisałem - analogicznie do N-ki Cyfrowy Polsat powinien działać tak samo. Kwestia konwertera i dobrze ustawionej anteny. Przecież tu chodzi o sygnał, a nie o wielkość talerza, prawda? Skoro N na kartę zbierało bez problemu, CP zbiera bez problemu, to z N-ką może być problem?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-08-03, 22:14
Mam N-kę. Też próbowałem zostać przy starej 65 ale nie poszło. Sygnał miał moc ok. 80% ale jakość 0%. Po zmianie na 80 śmiga bez problemów. No może tylko w czasie burzy...
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2010-08-03, 22:16
No właśnie może być, takie przynajmniej opinie czytam na wielu forach i takie opinie potwierdzają sprzedawcy - talerz polsatu, cyfry, TNK bez problemu 65cm średnicy wystarcza, ale przy N-ce nie musi.
A może ktoś ma N-kę na tak małym talerzu??
Mam N-kę. Też próbowałem zostać przy starej 65 ale nie poszło. Sygnał miał moc ok. 80% ale jakość 0%. Po zmianie na 80 śmiga bez problemów. No może tylko w czasie burzy...
jesli moc jest 80 % a jakosc 0% to wina ustawien anteny i niczego innego ...
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Wysłany: 2010-08-04, 21:07
Shymool, dzięki wielkie za pomoc, antena założona, jednakże na dwóch kablach 45 i 60 moc ale jakość 0, więc jutro szukam kogoś kto mi to ustawi. Stąd następne pytanie o namiary na osoby które się czymś takim zajmują, jeden namiar już mam.
bob_mistrz, podejdź do Satmax na ul. Sienkiewicza (chyba tak to się nazywa) i pogadaj z Kubą. Jest wg mnie w tym temacie expertem. Jest jeszcze gość na Wojska Polskiego, który ma sklep elektroniczny - tam też możesz zapytać.
Na dobrą sprawę to trochę wolnego czasu, cierpliwości i druga osoba i samemu można dać radę bez problemu Sam tak ustawiałem i działa do tej pory z sygnałem 99%
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum