Wysłany: 2010-11-15, 11:49 Jak podłączyć router do routera WiFI?
Witam
Sytuacja wygląda następująco:
[ Dodano: 2010-11-15, 11:56 ]
Niestety internetu nie mam łącząc się przez Router 2gi - Sitecom
Co dziwne, gdy łączyłem go bezpośrednio pod modem od kablówki również internet nie działał.
A u znajomego jak podłączyłem go pod modem ADSL internet był. (zapewne kablówka blokuje albo problem z urządzeniem)
[b]Potrzebuję żeby ktoś mi to zrobił. Zmarnowałem tyle czasu żeby to skonfigurować, zatem wolę żeby ktoś to zrobił za mnie.
Oczywiście zapłacę. Kontakt na PW
rutery.png
Plik ściągnięto 17244 raz(y) 4,03 KB
linksys2.png
Plik ściągnięto 114 raz(y) 231,52 KB
linksys.png Zrzuty ekranu z panelu 1wszego rutera Linksys z VOIP
Plik ściągnięto 109 raz(y) 227,01 KB
sitecom.png Próbowałem skonfigurować router Sitecom(z WIFI) i wyłączyłem na nim DHCP oraz ustawiłem mu adres IP na 192.168.1.10
Wiem, że każdy router ma inaczej, ale ja wpisałam w googlach polecenie i wyskoczyło forum, gdzie była podana instrukcja. Fakt, że była też pomoc dodatkowa
Jeśli linksys podaje internet, to przy obecnych ustawieniach powinno wystarczyć podłączenie kabelka w port LAN zamiast w port WAN do Sitecoma. Wówczas też utrzymasz 1 podsieć.
Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2010-11-15, 13:26
A kablowka nie blokuje domowych, prywatnych routerow czy wifi czy zwykłych, wiem bo mialam.
Teraz korzystam z routera WIFI od WSM i jestem bardzo zadowolona.
Tak ale ruter nie zawsze jest taki domyślny... Czasem po zmianie drobnych ustawień, trzeba każdego zresetować i odczekać kilka, kilkanaście sekund aż "załapie". Ja taki cierpliwy nie jestem.
W każdym razie udało się. Karta sieciowa podaje mi taki oto piękny widok. A TVK WSM "okłamało" mnie i zamiast obiecanych 1,5Mb mam 2Mb.
Jak tak mogą wprowadzać w błąd klientów to ja nie rozumiem
Podziwiam Cię Mateusz. Nie dość, że startujesz do Sejmiku Wojewódzkiego, to taki z Ciebie informatyk, że normalnie czuję się małego wzrostu przy Tobie. Masz w sobie moc!
Swoją drogą u mnie w rodzinie uchodzę ponoć za "informatyka". Tzn. instaluje systemy na nowo jak dzieci coś zepsują, a ostatnio nawet trafiła mi się instalacja liveboxa z video-stradą ale pod satelitę. Nietrudna rzecz ale czasochłonna.
Dziwne, ze jakos u mnie chodzilo bez problemu . Bez klonowania czegokolwiek
podpiecie routera, skonfigurowac mu wifi i koniec
Tylko skakać zatem z radości
Mateusz napisał/a:
Sprawa załatwiona
Może napisz co załatwiło sprawę - pomoże w przyszłości i innym
Pan Szymon Wyrębak odwiedza forum wieluńskie. Zadzwonił z WSM, przyszedł na 5-10 minut i zrobił.
Przy podłączaniu rutera do rutera trzeba czasem zresetować je podczas konfiguracji żeby nowo wprowadzone ustawienia zaczęły działać. Chyba to był problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum