A ja zadaję sobie pytanie,dlaczego dla dobra mieszkańców nie można zorganizować noworocznej imprezy współpracując ze sobą i dzieląc się doświadczeniami
Zapewne chodzi o pieniądze
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2011-01-01, 14:04
Shatus napisał/a:
.Do dzisiaj zadaję sobie tez pytanie dlaczego w RZW podano,ze 16go grudnia w Wieruszowie będzie spotkanie z Markiem Kamińskim,a pominięto (chyba,ze nie słyszałem,) ze w tym samym dniu,w Wieluniu zagości Jacek Teler ,himalaista(spotkanie organizowało WDK).
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Ale wioska te fajerwerki... dobrze, że nie poszedłem, bo to samo było widać wszędzie. Zero przygotowania, tylko odpal i je-but... Byłem na paru pokazach we Włoszech i naprawdę tam wiedzą, jak zrobić z fajerwerków widowisko.
Europą też nigdy nie będziemy. Tylko dlaczego, skoro jesteśmy w Unii a Polacy za granicą są cenionymi pracownikami? Wiele rzeczy robimy na odpieprz, byle tylko nie ze swojej kiesy...
Byłem parę razy na Notte di fiaba (baśniowej nocy) organizowanej w Rivie na Gardą z okazji zakończenia wakacji... poniżej krótki filmik pokazujący (w sumie jakaś dziesiętna część całego widowiska, które trwa z dobrych 20 minut) jak wygląda dobrze zorganizowany pokaz prawdziwych fajerwerków. Filmik nie oddaje oczywiście tego, co ogląda się na żywo, ale nie ma co porównywać do strzelania petardami na sylwestra w Wieluniu.
Wysłany: 2011-01-01, 20:08
Mnie wystarczyłby pokaz ognia taki jaki widziałem w Gdyni w wykonaniu Sir Henry Hota. To co jest na filmie tak jak u Ferbika nie oddaje tego gorąca z palników. Płomienie sięgały prawie 16 metrów. Był to pierwszy pokaz w polsce w jego wykonaniu.
A może lepiej, że miasto nie inwestuje w mega pokaz za kilkanaście tysięcy a przeznacza je na coś bardziej pożytecznego? Znając nas z tym jest tak: za słabe - szkoda im pieniędzy na coś porządnego, konkretnego ; świetny pokaz - nie mają na co kasy tracić to puszczają z dymem. "świzdu gwizdu i pieniążki poszły w piz**" (demotywatory)
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Mrówek, to co ja pokazałem na filmiku, to jest odległość jakichś 100-200 metrów gdzie zapalniki były umieszczone na pływających na jeziorze platformach... wysokość strzelania oceniam na jakieś 100 do 200 metrów w górę.
Wysłany: 2011-01-01, 20:58
Czym innym są ognie na ok. 16 metrów z butli gazowych a czym innym fajerwerki na wysokim poziomie. Nie ma co porównywać tutaj wysokości wyrzutu
_________________ Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo. Jean de Gribaldy
No dzięki Mrówek za odpowiedż,ale mnie rozchodziło się o to,ze nie było ogłoszeń przed spotkaniem,bo to co mi pokazujesz to jest relacja po.Dowiadujemy się o takich ciekawych spotkaniach po fakcie....potem jest mała widownia i trochę wstyd.Byłem kiedyś na występie Tomasza Żóltko wśród dosłownie dwudziestu paru osób plus organizatorzy.
Wysłany: 2011-01-01, 22:29
Za nagłośnienie imprez odpowiada organizator i od niego zależy w jaki sposób poinformuje o tym ludzi. Żadne z wieluńskich mediów same z siebie nie są zobowiązane do promowania np. tego co robi SDK, MDK czy WDK
No jest na co popatrzeć. Koszt takiego pokazu to pewnie tyle ile koszt obwodnicy trasy 8. Chciałoby się powiedzieć...to już lepiej mieć obwodnicę. A my nie będziemy widzieć ani jednego , ani drugiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum