Rozliczyłam się przez Internet już tydzień temu i nie było żadnych problemów.
Jan Smutny [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-31, 21:34
Gratuluję,
nie wiem dlaczego po pozytywnym zweryfikowaniu danych, przy wysyłaniu wyskakuje mi błąd identyfikacji (czy coś w tym stylu). czterysta coś tam. Pomyślałem, że może to mieć związek z ,,modernizacją'' systemu lub zastosowaniem bazy GUS. W zeszłym roku operacja zajęła mi 5 minut. Wezmę się za długopis.
klikasz "bez podpisu kwalifikowanego"
wypełniasz i na końcu wypełniasz część Dane autoryzujące i podajesz kwotę przychodu brutto uzyskaną w roku 2009 (pole kwota przychodu).
Do rozliczenia się przez Internet musisz najpierw pobrać aplikacje z w/w strony.
Powodzenia!
Jan Smutny [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-01, 20:16
Komuś się udaje, ktoś inny się wkurza i składa zeznanie per pedes. Należy chyba trafić na ,,otwartą linię''. Ministerstwo przeprasza.
Jan Smutny, a może ktoś nieuważnie wypełnia wszystko? Rozmawiałem z pracownikiem US - nie ma problemów z przesyłaniem - wystarczy wszystko poprawnie wypełnić.
Wysłany: 2011-02-01, 20:18
Laura, rozliczasz się z dochodów w Polsce? Jeśli tak, to jak w postach wyżej.
[ Dodano: 2011-02-01, 20:25 ]
Ferbik, sprawdzaliśmy wszystko po 5 razy. Wszystko się zawsze zgadzało, bo program sobie to sprawdzał, oczywiście wpisywało się dane autoryzacyjne z przychodem i ...kicha. Nadostawalem się róznych ciągów liter i cyfr. Jestem ciekaw, jak elektronicznie rozliczą się np. mieszkańcy Widoradza
Jak szybko i bez problemu złożyć rozliczenie podatkowe przez Internet ? Jutro w Radiu ZW będzie podpowiadać specjalista z wieluńskiej skarbówki.
Rozpoczynamy tym samym cykl spotkań, które odbędą się w każdą środę lutego. Mówi prezes Radia ZW Bogna Kanicka:
Pracownik urzędu skarbowego wystąpi w roli radiowego doradcy, pomoże słuchaczom w kwestiach dotyczących wysłania deklaracji podatkowych za pośrednictwem Internetu.
Składanie PIT-ów przez Internet jest łatwe i pozwala zaoszczędzić nie tylko czas, ale i środowisko, bo dokumenty przesyłamy w formie plików tekstowych. Niestety nie wszyscy o tym wiedzą – zauważa naczelnik wieluńskiej skarbówki :
Dzięki Radiu Ziemi Wieluńskiej, jego uprzejmości chcemy to zmienić, żeby również na naszym terenie była informacja jak elektronicznie złożyć zeznanie i przy okazji z jakich ulg można skorzystać.
Ekspert skarbówki będzie dyżurował jutro i w kolejne środy lutego pomiędzy 9.00 a 10.00 pod numerem telefonu: 886 02 02. Pytania można nadsyłać także drogą elektroniczną pod adres radiozw@radiozw.com.pl.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-02-03, 14:00
Żeby już nie zakładać nowego tematu podepnę się, a mianowicie mam takie pytanie jaką kwotę wpisuję się w pole 19. PIT-O, jeżeli kwota nie przekroczyła 760zł? Wpisujemy cała kwotę brutto ze wszystkich faktur? I zwracane jest 100% poniesionych wydatków (do 760zł)? Z tego co czytałem trzeba dołączyć faktury i potwierdzenia przelewu, czyli cały ten komplet (PIT-37 + PIT-O + faktury VAT + potwierdzania) oddajemy w US? Przepraszam za te lamerskie pytania trochę czytałem o tym PIT-O ale pierwszy raz do dołączam a jak się tego na własnej skórze nie przerobi to...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum