Wysłany: 2007-05-29, 22:18 Wklejanie linków do filmów
Chciałbym podzielić się uwagami i wiedzą na temat zamieszczania na naszym forum filmików typu youtube, videogoogle itp.
Została włączona przeze mnie funkcja, gdzie możemy zamiast linka wyświetlić playera w poście, co jest dużo bardziej wygodne.
Np. mamy jakiś filmik na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=a2r3BFsRyZ8
na stronie youtube jest taka opcja jak embed, która ma do skopiowania gotowy kod:
W opcji pisania posta na forum odznaczamy opcję "wyłącz HTML w tym poście i film powinien wyglądać tak:
analogiczna sytuacja ma miejsce na video.google.
Tu trzeba z kolei kliknąć z prawej strony na przycisk "e-mail blog" i dalej "umieść kod html".
Następnie kopiujemy tekst, który nam się wyświetlił w znacznikach < embed >
i wklejamy w naszego posta.
Czyli np. z filmu http://video.google.pl/vi...206664511937134 wklejamy kod i wychodzi nam:
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-05-30, 09:48
No spróbowałem, zobaczymy co mi z tego wyszło. Viktoria Jest udało się. (Chyba )
Tym filmikiem chciałem pokazać, jak to nasi pierwsi w kraju bracia, już od najmłodszych lat marzyli o takiej karierze.
[ Dodano: 2007-05-30, 12:22 ]
PS. Ferbik skoro się udało, wrzuć to może do działu „śmieszne zdjęcia i filmiki” Dzięki
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Ten temat służy również leniwym do treningów Możecie tutaj próbować swoich sił w zamieszczaniu filmików, jeśli coś pójdzie nie tak, zawsze jestem gotów pomóc.
Jako jeden z moderatorów działu Muzyka / Film / Kino / Książka, gdzie często pojawiają się teledyski itp., również proszę o zamieszczanie playera w poście zamiast linku do filmu.
To naprawdę ułatwia przeglądanie forum wielu użytkownikom, a i nie jest znowu taką skomplikowaną czynnością.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum