Pomogła: 12 razy Wiek: 43 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-03-09, 22:41
Dominika napisał/a:
Proszę jak ładnie! Zauważyłaś jakieś nieprzyjemne dolegliwości?
Nic wielkiego, czuje się dobrze, głodna nie chodzę. Tylko, że taka dieta zakwasza ślinę i czuję zmiany w jamie ustnej
Gumy nie mogę żuć niestety, wiec biorę pastę i szczoteczkę do pracy i szoruję zęby ile się da
W dwa dni to woda zeszła;) W pierwszym okresie waga będzie wskazywać mniej ze względu na utratę wody, a nie tłuszczu. Dopiero po dłuższym czasie zaczniesz gubić "prawdziwe" kilogramy.
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2011-03-10, 07:43
Daff, nie szkoda Ci zdrowia?
Taka dieta nie tylko zakwasza Ci ślinę, ale i cały organizm, niszczy nerki i inne narządy. Są inne diety, dużo bezpieczniejsze...
Jestsuper, z tą gumą chyba faktycznie jest tak, jak piszesz. Ja na początku pomyślałam o tym, że w gumie może być cukier.
Też to jeszcze raz przemyślałam. Przy dietach niskowęglodanowych następuje zakwaszenie organizmu, wzmożone wydzielanie soków żołądkowych (kwaśnych) potęguje ten efekt co może być bardzo szkodliwe.
Masz rację pisząc użyłąm jakiś nieścisłych skrótów myślowych. Przy ketozie mamy kwaśny posmak w ustach, zapach acetonu z ust, suchość błon śluzowych (języka). Tak samo przy żuciu gumy zostają pobudzone gruczoły wydzielające enzymy trawienne, gł. w ścianach żołądka co u wielu osób prowadzi do nadkawsoty i objawia się również kwaśnym posmakiem w ustach. Myślę, że te problemy mogą być potęgowane.
Dobra dziewczyny, okazało się, że dieta nie dla mnie
Chyba źle ją robiłam (tzn. jadłam za mało i niezbyt tłusto). W piątek zrobiło mi się niedobrze po 15 minutach marszu i stwierdziłam, że czas skończyć.
Eh, no nic. Czyli jednak pot i łzy- inaczej się nie da
Dobrze, że zakończyłaś tę dietę, bo nie wiadomo jakie mogłyby być tego efekty po dłuższym czasie. Mówię Ci - posłuchaj mnie i Glizdy - MŻ czy tam NŻT i będzie lepiej
Miałam się zważyć pod koniec tygodnia i 1 kg mniej jest, ale też od jakiegoś czasu zmniejszałam ilość pożywienia, zmieniałam jego jakość, aż zeszłam na mniejszą liczbę kalorii i teraz jem mniej więcej tak 1200-1500 (oczywiście nie można stosować tej diety zbyt długo), nie czuję się więc bardzo głodna, ale też dzięki nie jedzeniu słodyczy nie mam nawet na nie ochoty Staraj się jeść zdrowo no i trzeba pamiętać - kaloria kalorii "nierówna". Batonik 100kcal i np. dwa małe jabłka dla porównania, wiadomo co jest zdrowsze i jaki wywiera wpływ na organizm.
Łez przy takiej diecie na pewno nie będzie, gwarantuję, bo już kilka razy ją stosowałam. Tracisz 1-2 kg na tydzień, zależy czy ćwiczysz itd. Ale na pewno jest to zdrowsze niż ta dieta Atkinsa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum