także polecam Wrocław - jest tam kilka restauracji tak więc można w zoo spędzi prawie cały dzień. pamiętam, że w któryś dzień w cenę biletu wliczona była wycieczka statkiem po Odrze, ale nie jestem pewna czy nadal jest to aktualne.
_________________ "Umrze miasto, jeżeli budowa jego będzie zakończona"
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2011-04-06, 20:34
Ostatni raz płynąłem po Odrze przeszło 30 lat temu ale wtedy to nawet przez śluzę opatowicką się płynęło. Co do samej wyspy opatowickiej to tam chyba jest małpi gaj, też warty odwiedzenia. Przy okazji można przejść przez jaz bartoszowicki gdzie zburzone wody Odry robią wrażenie http://mapy.google.pl/?ie...022724&t=h&z=16
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 13 Sie 2007 Posty: 91 Skąd: z bliska ;)
Wysłany: 2011-04-07, 12:56
To zależy z jakim dzieckiem moim zdaniem. ZOO we Wrocławiu jest najciekawsze i największe, ale z małym dzieckiem trudne do przejścia w jeden dzień.
Na zwiedzanie ZOO do 2-4 godzin polecam Łódź czy Kraków.
W Łodzi niedaleko ZOO jest też ogród botaniczny i po drugiej stronie ulicy duży park zabaw (lunapark).
W Krakowie w godzinach szczytu jest trudny dojazd (jest tam jedna długa ulica dojazdowa), ale za to piękny park/lasek dookoła. ZOO nieduże, ale ładne i zadbane.
W Opolu nie byłam, ale słyszałam pozytywne opinie od rodziców dzieci w wieku przedszkolnym.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-04-07, 18:18
dawid napisał/a:
Opole sobie daruj, Łódź i Wrocław
dawid dlaczego , jeśli z małym dzieckiem to jak najbardziej opole . Jest chyba bardziej zadbane niż Wrocław , zwierząt też jest sporo .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum