Ja tez stracilem bliska osobe i nikt nie wywiesza bialo czerwonej flagi z kirem nikt obcy nie zapala znicza i nikt obcy sie nie modli nad jej grobem oprócz mnie i rodziny wiec dlaczego ja mam sie modlic zapalac znicze w rocznice katastrofy Smolenskiej osobom które dla mnie sa obce ?? W imieniu jakiej prawdy ??
Poprawiono 2 błędy ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-04-07, 17:54, w całości zmieniany 5 razy
Pomógł: 4 razy Wiek: 87 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-04-07, 17:26
Ja nic wywieszać ani nigdzie chodzić nie będe, lecz jeśli ktoś ma taką potrzebę - to proszę bardzo A Tobie Apacz.06, proponuje popracować nad ortografią
Wysłany: 2011-04-07, 21:40
hefalump - piszesz żeby pamiętać o katastrofie Smoleńskiej a dałes zdjecie pary Kaczyńskich.
Dla mnie te obchody to czysta polityka.
Apacz dobrze napisał za naszych bliskich sie nikt obcy nie modli. A że dostali po kilka milionów z naszej kasy to jeszcze mam ich czcić
Wysłany: 2011-04-08, 08:18
Osiem napisał/a:
Krzyze powstaly wczesniej, ku czci pamieci innych osob... proponuje pomnik na szybciorka postawic
Podpisuję się pod tą inicjatywą. (Może przerobimy "Pogromców hitleryzmu" na parę prezydencką?).
Oprócz pomnika można by jakiś krzyż na Placu Legionów postawić.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2011-04-08, 16:42
Nie powinno się organizować żadnych państwowych uroczystości związanych z rocznicą katastrofy. Uważam, że już wystarczająco dużo kosztuje nas ta katastrofa. Jesteśmy dziwnym narodem, który uwielbia czcić same klęski.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-09, 10:11
Apacz.06 napisał/a:
Ja tez stracilem bliska osobe i nikt nie wywiesza bialo czerwonej flagi z kirem nikt obcy nie zapala znicza i nikt obcy sie nie modli nad jej grobem oprócz mnie i rodziny wiec dlaczego ja mam sie modlic zapalac znicze w rocznice katastrofy
pawel10045 napisał/a:
Apacz dobrze napisał za naszych bliskich sie nikt obcy nie modli.
Bo to jest mniej więcej tak, Ci bliscy byli bliskimi i ważnymi osobami w jakimś wąskim gronie; rodzina, przyjaciele, może sąsiedzi. I nikt oprócz tego wąskiego grona nie znał Waszych zmarłych, a trudno upamiętniać kogoś, kogo się w ogóle nie zna, prawda?
W katastrofie lotniczej ginie głowa państwa (zapomnijmy o przynależnościach partyjnych), czyli ktoś naprawdę ważny, również dla nas obywateli tego kraju. Tu nie da się powiedzieć, że nie znaliśmy pana prezydenta i Jego małżonki.
Chociaż ... są na świecie ludzie, którzy nawet własną rodzinę mają głęboko w d...e, ale to już ich wybór i decyzja.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Wysłany: 2011-04-09, 13:12
Tak tylko wokól tej katastrofy jest za dużo polityki.
Ci co zgineli w Chorzowie jak sie zawaliła hala dostali grosze i to po sądowych sprawach, inne osoby ktore zginely w katastrofach a tam co nikt nie byl ubezpieczony, a że zgineła głowa państwa, politycy i wysocy wojskowi to dostali milionowe odszkodowania.
Wspomne jeszcze że nigdy sie nie wspomina o tych zwyklych ludziach którzy byli wtedy w pracy (obsługa samolotu itp.).
pawel10045, nie ująłeś jeszcze jednej, bardzo istotnej rzeczy przy odszkodowaniach. Ci, którzy zginęli w Smoleńsku dostawali miesięczne pensje, na które mi roku brakuje, żeby zarobić... Ci w Chorzowie, chyba sami wiemy... przypadkowi ludzie...
pawel10045 napisał/a:
Wspomne jeszcze że nigdy sie nie wspomina o tych zwyklych ludziach którzy byli wtedy w pracy (obsługa samolotu itp.).
Bo widocznie byli za zwykli, a o takich się nie mówi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum