Trzymając się tematu , uważam że rząd Donalda Tuska jest najgorszym w wolnej Polsce .
W tzw "wolnej Polsce"
Bo do wolności to mamy bardzo daleko o ile wolność ma rację bytu.
Roj napisał/a:
a ktory byl najlepszy w >wolnej Polsce <
W mojej subiektywnej ocenie rząd Waldemara Pawlaka w latach 1993-95.
Jan Olszewski zbyt krótko był szefem rządu aby można ocenić jego gabinet.
Dzisiejsze spekulacje na jego temat są nie do końca wiarygodne zarówno z jednej jak i drugiej strony.
_________________ "Dziś przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" - J.Palikot
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Lip 2006 Posty: 285 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-08-30, 17:10
ilin napisał/a:
W tzw "wolnej Polsce"
Co przez to rozumiesz i dlaczego?
_________________ Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo. Jean de Gribaldy
+ Służby specjalne
+ Ludzie z bezpieki których część do dziś utrzymuje się u władzy
+ Kłamliwe media(pozakładane w dużej mierze przy udziale grup wymienionych powyżej), przy okazji manipulują opinią publiczną na życzenie określonych grup interesów
+ Rząd który sprzedaje suwerenność Polski i spełnia przy tym obce interesy nie bacząc na interes Polski(niekorzystne kontakty handlowe np. z Rosją, Bruksela czyli ani jednego stanowiska w dyplomacji UE a takie Węgry dostały 1, nie wspominając o Francji czy Niemczech)
+ Grupy polityków=biznesmenów obejmujące władze w dużych państwowych firmach albo skorumpowani urzędnicy niszczące prywatne firmy(konkurencję) na życzenie polityków(np. świeża sprawa Malmy czy też JTT Computer.)
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2011-08-30, 22:30
Co raz bardziej przekonuje mnie głosowanie na Nową Prawicę. Nie dlatego, że ich filozofia pokrywa się z moją (zresztą o poglądy w polityce już chyba chodzi najmniej...). Ich radykalne podejście może coś zmieni. Bo gorzej być już chyba nie może.
Co raz bardziej przekonuje mnie głosowanie na Nową Prawicę. Nie dlatego, że ich filozofia pokrywa się z moją (zresztą o poglądy w polityce już chyba chodzi najmniej...). Ich radykalne podejście może coś zmieni. Bo gorzej być już chyba nie może.
Niestety ale z przyczyn formalnych nie będzie takiej możliwości.
OKW w Rybniku 2 razy utrudniało nam złożenie podpisów i list kandydatów. Przełożyli nam termin liczenia kilkuset podpisów na jutro rano.(po terminie) Wcześniej jeszcze złamali prawo i nie dali nam wglądu podczas liczenia głosów.
Będzie sprawa sądowa w trybie wyborczym, ale to już niewiele zmieni. 21 Okręgów nie zostało zarejestrowanych na czas.
Nawiązując do twojej wypowiedzi... Chyba tylko poważny kryzys zmusi ludzi do myślenia(tj. zamiast wiary w obiecanki i cuda na kiju - wysokich emerytur, 2 mln mieszkań itd)
W Hiszpanii Zapatero i jego banda narobili długów, bezrobocia na 20% i dopiero wtedy ugrupowania na kształt Korwina Mikke zaczęły zbierać coraz więcej głosów poparcia.
Podobnie jest we Włoszech z Ligą Północna(odpowiednik partii Korwina Mikke w Polsce), którzy są obecnie w parlamencie włoskim.
Na Węgrzech rządzi z kolei Orban i jego ekipa(centroprawica) który obcina zasiłki dla bezrobotnych, opodatkowuje bankierów a międzyczasie spotyka się z prezydentem Chin ws chińskich inwestycji na Węgrzech.
Niedawno "rozwiązali" wiele "sekt=bizneskościołów" działających jako religie na Węgrzech.
Widać po gościu że robią dużo a nie gadają. Kaczyńscy mieli swoje 5minut i było pełno hałasu w mediach a efekty pracy małe...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum