Wysłany: 2011-09-01, 08:03 Naciągacze w wieluńskim z ofertą telewizji cyfry plus!
Po wioskach w okolicach Wielunia grasują naciągacze! Chodzą od domu do domu i wciskają telewizję z cyfry w cenie 400 zł za intalację(!) i z abonamentem na 69 zł na kilka lat. Nie można odstapić od umowy!
Szukają naiwnych ludzi, którym wmawiają, że grupowo podłączają użytkowników i będzie taniej. Gadają im także, że wyłączają telewizję z końcem roku i nie będzie można nic oglądać.
Przekażcie swoim znajomym i rodzinie (a zwłaszcza osobom starszym, które żyją na co dzień samotnie), żeby nie dały się zmanipulować bo w gadce to są wyspecjalizowani i wiedzę jak podejść niezdecydowaną osobę. Z tego co już słyszałem znaleźli już kilka osób, które dały się im omamić (tak jak pisałem wyżej dały się namówić starsze samotne osoby).
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2011-09-01, 13:38
eddiemj napisał/a:
Nie można odstapić od umowy!
Można odstąpić: patrz ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U.2000.22.271)
oczywiście, że można ustawowo większość umów rozwiązać w ciągu 10 dni ale to nie za bardzo jest chyba tematem tego wątku...Podanie ustawy z dnia tego i tego nie zastąpi zdrowego rozsądku, którym powinniśmy się kierować.
Ja wszystko to pisałem jak oni to przedstawiają a ludzie przeważnie to akceptują i płacą ciężkie pieniądze za beznadziejne i nie do końca legalne usługi. Chciałem najzwyklej w świecie tylko ostrzec przed bandą oszustów.
W każdym bądź razie narobiłem dymu i odzyskałem po części pieniądze, które udało im się wyciągnąć od mojej rodziny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum