Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2011-09-19, 12:03 Pomoc w wyborze aparatu
Witam.
Chcę zakupić aparat i z pomocą wyboru piszę do Was.
Aparat głównie będzie służył do robienia zdjęć przedmiotów o wymiarach 100/50/25mm.
Liczy się dla mnie jakość zdjęcia, żywe kolory i dobra barwa. Wiem, że do tego jest potrzebne też dobre oświetlenie itp, ale z tym sobie już poradziłem
Aparat może być używany, nie musi być nowy, dlatego cena jaką chcę na niego przeznaczyć to max 450pln.
Za wszystkie podpowiedzi dziękuję
Ciężko będzie Ci kupić coś dobrej jakości za tą cenę. O lustrzance chyba możesz zapomnieć. To co mogę polecić to http://allegro.pl/canon-p...1820434990.html jak dołożysz 5 dyszek, będziesz zadowolony. Bardzo fajna matryca, pokaźny zoom 12 x przyda Ci się kiedyś pewnie. Stabilizacja obrazu, w miare jasny obiektyw.. Za tą cene nie ma co wybrzydzać. Nowy 650 więc Twój wybór
Wysłany: 2011-09-19, 14:25
Korzystałem wcześniej z Panasonic lumix dmc-fz8 >LINK<
Jednak uszkodziłem go na wyjeździe wakacyjnym i zastanawiam się nad zmianą. Jeśli nic innego nie znajdę to kupię go ponownie
Co tu dużo gadać, do Panasoniców obiektywy robi Leica a do soniaków zaiss. Są optycznie najlepsze Nawet nikon i canon zostają w tyle. Chociaż dla przeciętnego niedzielnego pstrykacza to różnica jest niedostrzegalna. Dziś te różnice w miare się zrównały, ale zawsze to legenda mieć optyka Leici
Wysłany: 2011-09-19, 15:25
Rozumiem, że mam pozostać przy tym co miałem?
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2011-09-19, 15:43
Będę miał na zbyciu Lumixa DMC-TZ7 srebrnego. Mało używany z wyglądu jak nówka. Test do tego aparatu: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9173&p=0
Za 750plnów mógłbym puścić. Jak jesteś zainteresowany to priv. Oczywiście w komplecie wszystko co daje producent.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum