dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-07-28, 10:10 Szukamy dawców szpiku z Wielunia i okolic
26 września 2011r. będzie przeprowadzona pod patronatem Starostwa Powiatowego w Wieluniu akcja rejestracji potencjalnych dawców szpiku pod nazwą „ DZIEŃ DAWCY SZPIKU W WIELUNIU”, realizowana przy wiodącym udziale Fundacji DKMS – Baza Dawców Komórek Macierzystych Polska.
Koszt przebadania jednego potencjalnego dawcy to 250 zł (pokrywa go w całości Fundacja ze środków własnych).
W tym dniu będą także odbywać się badania profilaktyczne dot. chorób nowotworowych takie jak: mammografia, badania genetyczne.
Wszyscy, którzy chcą pomóc chorym na białaczkę zapraszamy do włączenia się do akcji rejestracji potencjalnych dawców szpiku.
Rejestracja będzie odbywać się 26.09.2011r. w godz. 12.00-18.00 w I LO im. T. Kościuszki w Wieluniu.
Rejestrować mogą się osoby zdrowe w wieku od 18 do 55 lat.
Szczegółowe informacje można uzyskać pod nr telefonu 43 843 79 48 – Elżbieta Caban, Biuro Promocji i Informacji Starostwa Powiatowego w Wieluniu.
Wszystkich , którzy chcieliby wesprzeć działania Fundacji prosimy o wpłaty na konto :
PEKAO SA 78 124059 181111 001022 253391 (z dopiskiem: Dzień Dawcy Szpiku w Wieluniu)
Fundacja DKMS – Baza Dawców Komórek Macierzystych Polska, Organizacja Pożytku Publicznego, ul. Altowa 18, 02-386 Warszawa.
Serdecznie zapraszamy do… wspólnej walki o życie.
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Już pojutrze (26.09) odbędzie się rejestracja potencjalnych dawców szpiku!
Zauważyłam, że dosyć sporo plakatów jest o tym wydarzeniu porozwieszanych na mieście.
Dzisiaj ulotkę znalazłam nawet w sklepie mięsnym! I dobrze.
Może sporo osób się zjawi
Czytałam, że akcja dedykowana jest jakiemuś małemu chłopcu, który chory jest na białaczkę, a jego rodzice pochodzą z Wielunia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum