Nie bardzo znam się na tych sprawach ale wytłumaczę o co mi chodzi najlepiej jak potrafię
Mam internet z kablówki a chciałabym się zaopatrzyć w router WiFi, ponieważ coś się dzieje chyba z kablami przy modemie - ciągle mi się rozłącza internet a poza tym siedzenie przy komputerze w jednym miejscu i ciągłe uważanie na kabelek jest uciążliwe. Widziałam na stronie WSM że aby od nich otrzymać router należy uiścić jednorazową opłatę w kwocie 60 zł a następnie comiesięczną w kwocie ok. 8 zł. Czy jest to możliwe abym sama mogła coś z tym zrobić? Bez pomocy wsm?
Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2011-11-24, 14:51
Mozesz, ale po co?
Ja tam mam od nich router i jest super. Mozesz miec swoj router ale wtedy masz dwie skrzynki na biurku i wypada kupic jakis porzadny router. Wczesniej mialam wlasnie modem wsm+ router , ale wychodzil z tego syf na kolkach. Teraz od roku mam biale pudełeczko od WSM i jestem bardzo zadowolona.
A ja bym właśnie polecał zakupić router samodzielnie. Po roku użytkowania inwestycja się zwróci więc chyba nie ma sensu opłacać co miesiąc koszt wynajmu urządzenia od WSM. Jedyna niedogodność to dwa urządzenia zamiast jednego.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-11-24, 15:33
Marta, ja Ci oddam taki router za 4-pak Tyskiego
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2011-11-25, 08:12
Ja wolę opcję modem + router, zresztą kilku znajomym pomagałem taki zestaw zamontować i są zadowoleni. 2 skrzyneczki - no problemo.
Jedynie przy montażu trzeba pamiętać o założeniu hasełka, co by nikt obcy nie korzystał z Twojej "przepustowości" - wystarczy po Wieluniu przejść się i zobaczyć, że znajdzie się kilkanaście dostępnych Wifi:)
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-01-26, 22:47
Dwie skrzynki, to dwa urządzenia podłączone do prądu. Jakby to przeliczyć pod tym kątem, to ten koszt 7,59zł miesięcznej opłaty za jedno urządzenie pewnie wychodzi na zero. A mamy ten komfort jednego kabelka, jednej skrzynki
Też mam ten sam dylemat Tym bardziej że próby podłączenia dwóch ruterów WIFI spełzły na niczym.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2012-01-26, 23:02
Zadzwon do pana Szymona wpada, podpina, podpisujesz umowę, niestety aneks trzeba podpisac na Kopernika w WSMce i tyle. Jak pan Wyrębak wpadnie w miarę szybko to załatwisz to.
Jednakowoż, umowę można podpisac właściwą duzo pozniej niz modem. Ja chyba z 2 miesiące się zbieralam chociaż modem już chodził.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum