Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Sie 2006 Posty: 300 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-10-26, 20:24 Bar Walcburger
Dziś miałem okazję nawiedzić w/w bar więc podzielę się moimi wrażeniami z Wami. Lokal usytuowany między Intermarche a Dworcem PKS w pawilonie handlowym gdzie znajduje się salon Stihl-a, sklep odzieżowy z butami. Wystrój wnętrza bardzo fajny,przytulne boksy,plazma na ścianie,ubikacje(tu nie miałem okazji być). Zamówiłem sobie hamburgera drobiowego(4,50 zł) do tego sosy mieszanka ostrego z pikantnym - bardzo smaczny,ciepły,dodatki warzywne w odpowiednich proporcjach takich jak lubię czytaj nie za dużo - na pewno tam zajrzę by coś przekąsić.Oczywiście w menu jest wiele innych propozycji,również zestawy do których dodatkowo są frytki czy napój.
Polecam Wam odwiedzić ten lokal forumowicze,w tygodniu otwarty od 10 - 19,w sobotę od 10 - 1:00 (myślę,że nie pomyliłem nic,ale jak coś proszę mnie poprawić)
Pomogła: 9 razy Wiek: 33 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2011-10-26, 21:11
Bylam raz zkolezanką, Kolezanka hamburger ja zapiekanka. Bardzo smaczne i dosc tanie. Wystroj ladny, toalaty fajna, obsluga mila. Na pewno bede czesciej.
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 252 Piwa: 2/3 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-10-28, 19:41
Przechodziłem parę razy koło tego baru i zapach był... zachęcający jeszcze nie miałem okazji spróbować, ale było widać że jest czysto nawet chyba czasem są promocje.
Wiek: 38 Dołączył: 15 Maj 2008 Posty: 120 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-11-09, 11:05
Również polecam. Jedzonko pierwsza klasa, wystrój, atmosfera ( co prawda po paru piwkach.. ) ale tak na serio to bardzo przyjemne miejsce, w którym można dobrze zjeść
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-11-25, 07:59
Wczoraj ponownie zawitaliśmy do Walcburgera, tym razem skusiliśmy się na kebab - w zestawie i w bułce. Dużo, w dobrej cenie i baaaardzo dobre smakowo, a frytki po prostu palce lizać - najlepsze kupne frytki jakie do tej pory jadłem...
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-12-06, 11:55
Miałam "wątpliwą" przyjemność odwiedzić ten bar w zeszłym tygodniu i przyznam szczerze, że bardzo mnie rozczarował. Po opiniach na forum spodziewałam się czegoś znacznie lepszego. Oceniam tylko jedzenie, bo lokal całkiem całkiem. Hamburger drobiowy bardzo ubogi, w porównaniu np. do hamburgera podawanego w budce pomiędzy Inter a Bricomarche. Smak ok. Natomiast kebab to jakaś porażka! Jak coś takiego można w ogóle nazwać kebabem?! Pierwszy raz się spotkałam, żeby skrawano mięso mielone i nazywano je kebabem! To skandal jak dla mnie. Jadłam wiele kebabów, również w Turcji i nikt w tym względzie nie oszukiwał. Ponadto surówka z czerwonej kapusty podana do zestawu była gorzka, czyli rozumiem, że stara. To wszystko ode mnie
Jak coś takiego można w ogóle nazwać kebabem?! Pierwszy raz się spotkałam, żeby skrawano mięso mielone i nazywano je kebabem!
Proponuję się zatem doedukować, z jakich rodzajów mięs robi się kebap Bo mówienie, że ktoś oszukuje jest w tym przypadku delikatnie mówiąc nie na miejscu.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-12-06, 19:26
Kebab (także: kebap) – potrawa kuchni orientalnej. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. iskender kebab, adana kebabı czy şiş kebabı) i nie jest jednoznaczne. W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (po turecku ‘obracające się pieczone mięso’), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to również mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) skrawanej z pionowego rożna z surówką i owczym serem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food, podawane w przaśnym chlebie, picie lub bułce z surówką warzywną oraz różnymi sosami – łagodnymi lub ostrymi. W Niemczech potrawę tę określa się najczęściej jako döner (po turecku ‘obraca się’), odmianę w placku lawasz zaś jako dürüm döner (‘zawinięty döner’), turecka pizza (Türkische Pizza) lub yufka, przy czym ostatnie określenie dotyczy niekiedy jedynie kebabu z mięsa drobiowego. Powszechne jest jedzenie kebabu razem z ayranem.
W krajach arabskich, Armenii, Izraelu i Iranie słowo kebab oznacza najczęściej nie döner kebab, lecz şiş kebab (po turecku ‘pieczone mięso na szpikulcu’), czyli szaszłyk z pieczonego, często mielonego mięsa. Takie nazewnictwo stosuje się więc czasem także w Polsce, w barach szybkoobsługowych i restauracjach prowadzonych przez Arabów, Turków lub Persów. Najlepsze restauracje serwują to danie przyprawione sproszkowaną akebią pięciolistkową jako ěgzoo kebap.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum