Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-01-09, 10:59
To najlepsza, moim zdaniem, Orkiestra w jakiej uczestniczyłem. Godna jubileuszu Cieszę się bo poznałem kilku fajnych ludzi z super pomysłami. Miałem również przyjemność współpracować z Gerardem Zagrodnikiem, organizatorem pierwszych WOŚP w Wieluniu. Pozdrawiam
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 02 Sty 2012 Posty: 262 Piwa: 22/16 Skąd: z okolic Wielunia
Wysłany: 2012-01-09, 11:31
20 tysięcy 140 złotych z licytacji orkiestrowych serduszek i gadżetów oraz ponad 40 tysięcy złotych z kwesty - trwa szacowanie, ile zebrał wieluński sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy . Już wiadomo, że na pewno ponad 60 tysięcy złotych. - Informacja pochodzi ze strony RZW:)
_________________ Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.
również dziękuję wszystkim tym dzięki którym mogliśmy się zaprezentowaćmam nadzieję że XX finał będzie poczatkiem dalszej naszej współpracy abyśmy dalej mogli robić dużo dobrego
5
Wysłany: 2012-01-09, 13:22
Dobra robota! Shymool - Tobie też należy się szacun!
(A jeśli chodzi o te poprzednie posty, hm, ciekaw jestem, jak dużo dla innych zrobili w swoim życiu ci krytykanci, skoro obrzucają błotem takie inicjatywy; śmiem twierdzić, że zrobili niewiele).
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
(A jeśli chodzi o te poprzednie posty, hm, ciekaw jestem, jak dużo dla innych zrobili w swoim życiu ci krytykanci, skoro obrzucają błotem takie inicjatywy; śmiem twierdzić, że zrobili niewiele).
Bo najłatwiej jest krytykować i szukać dziury w całym:)
Ja się bardzo cieszę, że dostałem telefon i mogłem jednak zagrać dla dzieciaków! To był mój taki skromny jubileusz, bo po raz 5. miałem zaszczyt wystąpić na WOŚP!:) Dzięki Shymool !!!:)
Ostatnio zmieniony przez Mrówek 2012-01-09, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-01-09, 19:48
Za "fotel" burmistrza Wielunia, czyli jeden dzień urzędowania na stanowisku włodarza miasta jeden ze słuchaczy dał 2 tysiące złotych. Zlicytowano także inne przedmioty, m.in.:
- plecak od Leszka Benke - 30 zł
- orkiestrowa apteczka pierwszej pomocy- 30 zł
- kubek z logo WOŚP- 30 zł
- pakiet dwóch zaproszeń na zwiedzanie Sejmu - 30 zł
- DVD z koncertem Kobranocki - 40 zł
- medal z okazji 725-lecia Wielunia podarowany przez byłego burmistrza Mieczysława Majchera - 60 zł
- koszulka z logo WOŚP - 120 zł
- dwie książki Jurka Owsiaka - każda po 120 zł
- współprowadzenie audycji radiowej "Prywatka starszego nastolatka" - 100 zł
- współprowadzenie audycji radiowej "Koncert na dwa serca"- 200 zł
- współprowadzenie audycji radiowej "Koncert życzeń - Czy pamiętasz?" - 450 zł
Wynik dogrywki serduszek bursztynowych: nr 5 - 950 zł, nr 4 - 850, nr 3 - 800, nr 2 - 700, nr 1 - 1000 zł. Serduszka srebrne: nr 5 - 850 zł, nr 4 - 1200, nr 3 - 1200 zł, nr 2 - 1000, nr 1 - 2500 zł.
Info Radio ZW
Wieluński sztab uzbierał ponad 60 tysięcy złotych, pajęczański ponad 48 tysięcy złotych (w tym Działoszyn - 10,5 tysiąca złotych), praszkowski - ponad 38 tysięcy 840 złotych (w tym Radłów - 6 tysięcy 950 złotych i Grębień - blisko 1,5 tysiąca złotych).
Info: Radio ZW
foto UM Wieluń_6.JPG Foto: UM Wieluń
Plik ściągnięto 128 raz(y) 125,32 KB
foto UM Wieluń_5.JPG Foto: UM Wieluń
Plik ściągnięto 124 raz(y) 102,23 KB
foto UM Wieluń_4.JPG Foto: UM Wieluń
Plik ściągnięto 158 raz(y) 110,65 KB
foto UM Wieluń_3.JPG Foto: UM Wieluń
Plik ściągnięto 167 raz(y) 84,95 KB
foto UM Wieluń_2.JPG Foto: UM Wieluń
Plik ściągnięto 113 raz(y) 103,75 KB
foto UM Wieluń_1.JPG Foto: UM Wieluń
Plik ściągnięto 133 raz(y) 81,25 KB
wosp6.jpg
Plik ściągnięto 110 raz(y) 217,27 KB
wosp5.jpg
Plik ściągnięto 118 raz(y) 111,08 KB
wosp4.jpg
Plik ściągnięto 128 raz(y) 113,95 KB
wosp3.jpg
Plik ściągnięto 114 raz(y) 101,97 KB
wosp2.jpg
Plik ściągnięto 112 raz(y) 150,21 KB
wosp1.jpg
Plik ściągnięto 163 raz(y) 132,58 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 02 Sty 2012 Posty: 262 Piwa: 22/16 Skąd: z okolic Wielunia
Wysłany: 2012-01-16, 15:03
Ponad tydzień minął już od finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Gadżety wieluńskiego sztabu, które nie zostały zlicytowane w Kinie Syrena miały trafić na Allegro. Tak zapewniał szef sztabu Karol Soforek tuż po finale:
- Wszystko wystawiamy w serwisie Allegro, bo tam również są aukcje internetowe WOŚP. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę „sztab Wieluń” i na pewno te wszystkie przedmioty będą widoczne.
Gadżetów jeszcze nie ma na Allegro, ale mają być wystawione wieczorem. Na razie szef wieluńskiego sztabu wystawia na próbę cierpliwość tych, którzy chcieli je zlicytować i przekazać pieniądze na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.
http://radiozw.com.pl/ind...age=news&id=395
_________________ Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.
Nie byłbym sobą jakbym się czegoś nie czepił tak więc:
- nie podobało mi się to, że podczas każdej relacji z XX Finału TVKWSM ciągle puszczała dżingiel WOŚP przez co często ciężko było zrozumieć co mówią prowadzący czy organizator wieluńskiego sztabu
- zespół Princess jak dla mnie to była porażka, zwłaszcza jeśli chodzi o wokalistę. Jednak nie każdy może grać kawałki Queen.
- słabe przyjęcie jednego lokalnego zespołu który lubię
Poza tym to finału udany.
Swoją drogą to orientuje się ktoś może jaki był całkowity koszt zorganizowania tego finału? Bo nie wiem czy kino, zespół Princess i światełko do nieba były za darmo a trochę głupio by było jakby się okazało, że koszt zorganizowania finału był większy niż suma zebrana przez wolontariuszy, co w niejednym mieście miało miejsce.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum