Zastanawiam się na zapisem na kurs angielskiego dla dorosłych w Black Horse. Czy ktoś ma jakieś zdanie na temat nauki w tej szkole, czy może wybrać jakieś inne miejsce w Wieluniu? Proszę o opinię.
Miałem styczność z Black Horse w etapie gimnazjalno-licealnym i osobiście polecam. Bez problemu rok po roku udało się przygotować do (i zdać) FCE, CAE. Kilka osób z mojej grupy poszło nawet do CPE
Im dłużej się uczyłem, tym lepszy poziom zajęć napotykałem. Polecam szczególnie pana Tomasza Knapa
Moi koledzy chodzili do Black Horsa i narzekali, a ja do lexonu i był wypas. Tyle że to było jakieś 8 lat temu Ogólnie za dużo się tam nie nauczyli, albo przynajmniej nie było tego widać w liceum
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2009 Posty: 109 Skąd: Wojska Polskiego 45
Wysłany: 2012-04-18, 11:42
kosmix80 napisał/a:
Korzystał ktoś może z kursow językowych SITA i z urządzenia systemowego SITA? Chciałbym poznać opinie jeśli ktoś miał z tym doświadczenia
nie mam okularów ale mam całą site w wersji mp3
czym się to różni to tym że okulary i jakiś czujnik w nich uruchamia działanie w momencie stanu relaksu. Czyli jak chce ci się spać nic więcej
czy działa ? ciężko powiedzieć. Na pewno utrwala w głowie pewne zwroty itp
ściągnij sobie na stronach można pobrać spokojnie site we wszystkich możliwych stopniach zaawansowania
Ja też się swego czasu zastanawiałem nad sitą, ale jednak wybrałem zwykłą naukę, teraz jeszcze staram sie konwersować przez skype na kursie english by phone. Z moim językiem jest całkiem dobrze, tak więc metody nauki z lektorem pozwalają również w niezbyt długim czasie na płynne mówienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum