Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-06-22, 22:53
Marsz w obronie Telewizji Trwam i wolności mediów w Wieluniu!
W sobotę 23 czerwca 2012 r. odbędzie się w Wieluniu wielki marsz w obronie wolności mediów i telewizji „Trwam”. Marsz poprzedzi uroczysta Msza Święta w Kolegiacie Wieluńskiej o godz. 12.00. Po zakończeniu Mszy Św. przejdziemy w marszu protestacyjnym pod budynek Starostwa Powiatowego, gdzie złożymy naszą petycję. Prosimy o przyniesienie flag narodowych, sztandarów, transparentów, banerów.
Jeżeli nie zgadzasz się ograniczaniem wolności słowa,
Jeżeli nie zgadzasz się z monopolem poprawności politycznej,
Jeżeli nie zgadzasz się z rosnącą biedą,
Jeżeli nie jest Ci obojętny los naszej Ojczyzny i przyszłość Twoich dzieci.
Powiedzmy stanowcze NIE dla laicyzacji naszej Ojczyzny. Nie lękajmy się niczego! Tam gdzie jest Bóg, tam jest przyszłość.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Ostatnio zmieniony przez Mrówek 2012-06-22, 23:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2012-06-23, 06:53
Mrówek napisał/a:
Marsz w obronie Telewizji Trwam i wolności mediów w Wieluniu!
Jeżeli nie jest Ci obojętny los naszej Ojczyzny i przyszłość Twoich dzieci.
Że tak się zapytam, co ma tytuł do podpunktów? W końcu to marsz w obronie telewizji czy wolności słowa, poprawności polityczne itp?
Proponuję zmienić przesłanie na:
Jeżeli nie zgadzasz się z tym by kościół właził do polityki,
Kościół nie zgadza się z rosnącą biedą wiec postanawia sie podzielić
I sorrry , ale przyszłość moich dzieci, nie zależy od istnienia telewizji Trwam i Radyyja Maryyja
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2012-06-23, 07:22
dislike napisał/a:
Darczyńcy umierają?
Dobre
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-06-23, 09:05
Ulotka ze skrzynki...
img033.jpg
Plik ściągnięto 128 raz(y) 87,1 KB
img034.jpg
Plik ściągnięto 93 raz(y) 93,24 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2012-06-23, 10:14
Mrówek napisał/a:
Jeżeli nie jest Ci obojętny los naszej Ojczyzny i przyszłość Twoich dzieci
Nie zgadzam się z tym i uważam, że jest źle, a może być gorzej.
Dlatego skazanie Dody za to, że :
Cytat:
W wywiadzie prasowym w 2009 r. Doda stwierdziła, że "bardziej wierzy w dinozaury niż w Biblię", bo - jej zdaniem - "ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła"
jest przejawem ograniczenia wolności słowa zgodnie z monopolem poprawności politycznej narzucanej nam przez watykańczyków, którzy domagają się dla siebie finansowego wsparcia z budżetu państwa i grabią nasz majątek narodowy "kupując" za 1% wartości coraz to nowe nieruchomości, gdy w Polsce tyle biedy i głodnych dzieci.
Czy wśród protestujących znalazł się choć jeden sprawiedliwy, który upomniał się o Dodę?
Żródło cytatu.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-06-23, 12:06
Ja przekornie stanę w obronie, nie idei a ludzi chcących ten marsz przeprowadzić. Maja taką wewnętrzną potrzebę i tyle. Ferbik się pyta;
Ferbik napisał/a:
A poza tym to wszyscy w domu.
To tak jakby ktoś o to samo zapytał Ciebie i ludzi, którzy z Tobą jeżdżą na rowerowe wycieczki. A riposta Ferbika jest oczywista i do przewidzenia; jeżdżę bo lubię, bo zdrowe, bo to daje mi satysfakcję. I pewnie podobną odpowiedź mają też ci ludzie, których się krytykuje tylko dlatego, że nam to nie leży.
A swoją drogą jak to piszę, to tam na ulicach Wielunia powinno już się coś dziać w tym kierunku. Jeśli ktoś postronny to widzi, to krótka nota odnośnie atmosfery i liczb by się przydała.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 4 razy Wiek: 87 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-06-23, 12:37
Widze, że bojówki Rydzyka wkroczyły i do Wielunia Nie ma to jak zasłaniać się biedą - tu tak naprawdę chodzi tylko o to, że Trwam nie jest na multipleksie
Już widzę nawet księża w Wieluniu wpier... się do polityki.
Żałosne...
To tak jakby ktoś o to samo zapytał Ciebie i ludzi, którzy z Tobą jeżdżą na rowerowe wycieczki. A riposta Ferbika jest oczywista i do przewidzenia; jeżdżę bo lubię, bo zdrowe, bo to daje mi satysfakcję. I pewnie podobną odpowiedź mają też ci ludzie, których się krytykuje tylko dlatego, że nam to nie leży.
Porównujesz zdrowy tryb życia do fanatyzmu polityczno-religijnego? A miałem Cię za poważnego gościa.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-06-23, 13:16
Byłem, zobaczyłem. Śpiewano pieśni religijne i patriotyczne, wszystko odbyło się spokojnie, bez żadnych incydentów. Cyknąłem tylko dwie byle jakie fotki, chciałem więcej i lepszych ale niestety baterie nie pozwoliły. Na moje oko około 500 osób brało udział w marszu.
1.jpg
Plik ściągnięto 144 raz(y) 196,75 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 163 raz(y) 218,91 KB
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum