Jak komuś przeszkadzają drzewa to niech sobie jedzie np do Łodzi i zamieszka w pięknej sypiącej się przedwojennej kamienicy. Będzie miał tak jak było przd wojną.
Dokładnie, do Łodzi niedaleko. Proponuję wybrać się tam i porównać tamto centrum do naszego. A potem powiedzieć, które jest ładniejsze.
2. Stosowanie trybu przypuszczającego w stosunku do poglądów dyskutanta to świetny sposób na dyskusję z samym sobą - wtedy ma się zawsze rację.
Thank you Captain Obvious. Sam stosujesz go już od pierwszej strony tematu.
fazzoni11 napisał/a:
3. Tak Wieluń to nie tylko centrum - ale z osiedlami z płyty wiele się nie zdziała - z centrum miasta można.
Tu się zgodzę - z osiedlami z płyty się wiele nie zdziała, ale czy naprawdę Wieluń musi witać nimi przyjezdnych? Oczywiście to tylko takie moje pobożne życzenia
fazzoni11 napisał/a:
4. Czemu miałaby służyć taka ankieta? Można przewidzieć jej rezultat już teraz - trawniki górą!!!
Temu samemu, co cała dyskusja - przekazaniu swoich poglądów. Skoro jednak uważasz, że rezultat będzie inny niż po Twojej myśli, to chyba coś w tym jest?
fazzoni11 napisał/a:
5. Jak zabudowa centrum ma niby wpłynąć na natężenie ruchu - nie rozumiem, o co Ci chodzi?
Ech. Musiałeś przeoczyć mój pierwszy post, na który odpisywałeś. Dziwne, bo nie był wcale taki długi... Zacytuję więc jeszcze raz siebie:
Archdevil napisał/a:
Więcej budynków/mieszkańców w centrum = więcej aut w centrum, co zakorkuje jeszcze bardziej i tak zatkane drogi...
Życzę powodzenia w dalszych próbach wciskania "jedynie słusznego" sposobu myślenia w temacie.
2) mieszkania na Śląskiej? o co chodzi? pracuję w bloku na rogu Śląskiej i Piłsudskiego i nie zauważyłem aby ktoś był szczęśliwy z powodu tego, że słucha na okrągło ryku ciężarówek i wdycha spaliny, a ci co się wyprowadzili twierdzą, że w życiu by tu nie wrócili,
Zgadza się. Mój kolega mieszka w tym bloku. Hałas jest taki że nie idzie zasnąć przy otwartym oknie. Jak kiedyś spał poza domem to mówił, że nie mógł zasnąć z powodu braku hałasu ciężarówek...
Ja się przyzwyczaiłem do obecnej zabudowy. Nie wiem czy jest potrzeba na tworzenie nowych budynków - mieszkań wolnych w mieście dostatek, tylko ceny wysokie. A te w centrum byłyby jeszcze droższe niż na obecnych osiedlach, więc wątpie żeby ktoś dała 4 tys i więcej za m2. Podobnie jest z powierzchniami handlowymi - ostatnio raczej obserwuję nadpodaż na tym rynku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum