Nie wiem dlaczego ale w dowodzie rejestracyjnym jest tylko 6 okienek na pieczątki z badań technicznych. Niestety mam już wszystkie wykorzystane więc jak rozumiem przed kolejnym badaniem muszę wymienić dowód. Prośba o info czy wymieniają od ręki a jeżeli nie to ile to trwa?
Trzeba udać się do wydziału komunikacji, wypełnić wniosek. Płaci się ok. 80 zł. Wydają Ci dowód tymczasowy, a chyba po 3 tygodniach odbierasz właściwy dokument.
Roj [Usunięty]
Wysłany: 2012-07-07, 11:51
Nie wymieniają od ręki . Może to być 7 dni a może to być 30 dni .
Tablice musisz zdjąć, ale dopiero jak będziesz odbierał nowy dowód, nie tymczasowy. Nalepka legalizacyjna w dowodzie i na tablicach musi mieć ten sam numer. A nowy dowód = nowe nalepki. A co do badań to tak jak pisał bob_mistrz, robisz nawet jak nie masz już miejsca w dowodzie, wystawiają Ci na osobnej kartce i z tym idziesz do Wydziału Komunikacji.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-07-07, 19:20
Musisz
Ja tak miałem -dadzą Ci dowód tymczasowy na ok 3 tygodnie, potem zgłaszasz się po nowy i niestety muszą przylepić na tablicach nowe naklejki - dlatego trzeba tablice odkręcić i przynieść ze sobą. Ja próbowałem przekonać by ktoś ze mną poszedł i nakleił je na zewnątrz lub sam je nakleję - niestety nie udało mi się przekonać osób z wydziału i musiałem w deszczu odkręcać.
Wysłany: 2012-07-09, 07:28
Doczytaj aktualne przepisy, bo jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie od 1 lipca bodajże miało się to zmienić, na korzyść wymieniającego (czyt. brak konieczności przynoszenia tablic).
Ew. jak będziesz w WK to zapytaj i/lub looknij na tą tablicę z wnioskami i inf. bo tam coś na ten temat było.
Looknij to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum