Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-10-31, 17:04
Cmentarz komunalny w Wieluniu z nową infrastrukturą: parkingi i sanitariaty, ale także pawilony handlowe
Jeszcze przed 1 listopada, czyli zgodnie z zapowiedziami, zakończyły się inwestycje w obrębie cmentarza komunalnego w Wieluniu. O wykonanych pracach mówi burmistrz gminy Wieluń, Janusz Antczak:
- Pawilon handlowy - tam jest powierzchnia prawie 180 metrów kwadratowych. Pawilon sanitarny - prawie 50 metrów kwadratowych. Parking na 58 stanowisk, w tym 5 dla osób niepełnosprawnych. Alejki z kostki brukowej - prawie pół tysiąca metrów kwadratowych. Oświetlenie, ogrodzenie. Dzisiaj jest to ucywilizowane miejsce, do którego na 1 listopada, jak przyjadą rodziny zmarłych, to zobaczą, że w tym obszarze coś się zadziało.
Dwuletnia inwestycja kosztowała około 1 mln 900 tysięcy złotych.
Info i foto: Radio ZW
Zmienia się Krakowskie Przedmieście
Prawie 640 tysięcy zł kosztuje Gminę Wieluń termomodernizacja trzech budynków usytuowanych przy Krakowskim Przedmieściu i ulicy 18 Stycznia. Dotychczasowe niechlubne wizytówki miasta zostaną docieplone i pomalowane. Mówi burmistrz Wielunia, Janusz Antczak:
- To była taka słaba wizytówka Wielunia, więc moje ciążenie w tym kierunku, żeby zmienić to jak najszybciej. Ja wiem, że mamy jeszcze wiele budynków, gdzie są konieczne renowacje i odnowienia. Ale w pierwszej kolejności uważałem, że przecięcie dróg na Częstochowę, na Działoszyn powoduje, że ludzie patrzą. A jak nas widzą, tak o nas piszą i zapamiętują.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Zmienia się Krakowskie Przedmieście
Prawie 640 tysięcy zł kosztuje Gminę Wieluń termomodernizacja trzech budynków usytuowanych przy Krakowskim Przedmieściu i ulicy 18 Stycznia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum