Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2013-01-07, 21:23 Restauracja w Wieluniu .
Gdzie polecacie udać się z małżonką na kolacje ?? . Za bardzo obcykany w tych lokalach nie jestem , kojarzę hotelową w okolicach dawnej venecji . W rynku chyba tez coś jest .
Interesuje mnie dobre jedzenie okraszone odrobina alkoholu
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
A ja Starego Rynku nie polecam byłam tam kilka razy i "rewelacyjne" były tylko ceny. Hotelowa romantycznie wygląda - chcieliśmy tam zjeść obiad 22 grudnia, ale niestety o 14 drzwi były zamkniętea z kuchni tylko ktoś wyglądał i sprawdzał czy już sobie poszliśmy. W rezultacie pojechaliśmy do Knieji i na kawkę do ,Przystanku'. Smutne, ale w Wieluniu nie ma naprawdę dobrej restauracji.
_________________ "Umrze miasto, jeżeli budowa jego będzie zakończona"
A co myślicie o Restauracji Afrodyta, blisko DaGrasso, lokalu na Warszawskiej (dawna Biesiada) czy Bistro przy Cechu? Jakoś nigdy nie było okazji tam zjeść.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-01-07, 23:47
Maciej, cóż, trudno się nie zgodzić z przedmówcami
Jeśli koniecznie Wieluń- centrum to Stary Rynek jednak, ale bywa różnie niestety... Jeszcze jak jest rozsądny kelner który podpowie co warto danego dnia zamówić to bywa bardzo dobrze...
o wiele lepiej wypada Zielona Weranda (przy 8 na Widoradzu) - to w zasadzie to samo co Stary Rynek (w sensie właścicielskim) ale kuchnia lepsza - wg mnie bardziej stabilna i lepsza.
Ale w mniej więcej tych samych pieniądzach w większym mieście typu Wrocław możesz zjeść znacznie lepiej
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Ja polecam Hotelową, bardzo dobre jedzenie, obsługa i wystój. Z tego co widziałam, podają tam teraz też pizze, wiec nie wiem czy z eleganckiej restauracji przekształcili się w pizzerię czy mają po prostu dwa menu Nie wiem jak to teraz wygląda, ale mam nadzieje ze nie stracili na poziomie.
o wiele lepiej wypada Zielona Weranda (przy 8 na Widoradzu) - to w zasadzie to samo co Stary Rynek (w sensie właścicielskim) ale kuchnia lepsza - wg mnie bardziej stabilna i lepsza.
Jadłem tam tylko 2 razy (z czego raz impreza zakładowa gdzie była okazja spróbowania wielu potraw) i jedzenie mnie nie powaliło, delikatnie mówiąc. Nie to, że niedobre (poza kilkoma potrawami, ale to może kwestia gustu), tylko po prostu nijakie, słabo doprawione i zimne. Polecam tam tylko noclegi i śniadania. Już w Borynie mają lepszą kuchnię, chociaż ZW wygrywa zdecydowanie wystrojem.
Basia napisał/a:
Ja polecam Hotelową, bardzo dobre jedzenie, obsługa i wystój. Z tego co widziałam, podają tam teraz też pizze, wiec nie wiem czy z eleganckiej restauracji przekształcili się w pizzerię czy mają po prostu dwa menu Nie wiem jak to teraz wygląda, ale mam nadzieje ze nie stracili na poziomie.
Raczej mają 2 menu bo jak byliśmy kiedyś odebrać z kumplem pizzę na wynos to się ludzie w garniturach dziwnie patrzyli Ale pizzę mają naprawdę dobrą.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
w Borynie wszystko mrozone nic swiezego.sosy z ""papierka".NAwet chleb jest mrozony ....
Sosów z papierka tam nie ma, mrożone są rzeczy przygotowane w większości ze świeżych produktów (chociaż mrożonki typowe też się znajdą, ale tylko jako część dania, nie jako całość). Co do chleba to zależy na jaki się trafi;) Ale sam w domu czasami mrożę i nie widzę różnicy pomiędzy zamrożony a takim który leży jeden dzień w chlebaku. W Zielonej Werandzie też są mrożonki. No ale co ja poradzę na to, że bardziej smakują mi te mrożonki z Boryny niż "świeże" dania z ZW??
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum