A dla mnie Valhalla Rising bardzo dobry. Fabuła może nie porywa, ale klimat, zdjęcia, muzyka i mój ulubieniec Mads Mikkelsen wystarczą. No i jeszcze raz, klimat.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Resident Evil: Retrybucja - Masakra pomieszanie musicalu z komedią, zakrapiane serialową wymianą ról tych samych aktorów. A zombie w rosyjskich mundurach i na motorach to szczyt. Film wygląda fatalnie na tle całej serii.
The Dark Knight Rises - jaka to jest kupa to ciężko opisać. Ostatnie 50 minut oglądałem 3 dni bo co chwila się wkurzałem i musiałem wyłączać. Batman zawsze był nadzianym bucem, ale dał się w miarę lubić. Wszędzie poza tym filmem. Czy tam wszyscy mieli limitowaną amunicję, że walka armii Bane'a z policją wyglądała jak ustawka po meczu? Wszyscy z pięściami, czasem ktoś z pałką, czasem ktoś strzeli jak się zapomni? I wielki Batman ze swoimi usypiającymi małymi batczymśtam i bombami walczący z Banem na (prawie) gołe ręce nawet jak już porządnie dostaje? Rozumiem, że nietoperek nie używa groni bo ma te swoje zasady, no ale bez przesady... Jedyna fajna scena to jak Batman dostał nożem między żebra. Wcześniejsze Batmany Nolana były całkiem dobre, ale ten to porażka na całej linii.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2013-01-15, 18:25
"Srpski film" - tylko przejrzałem pokrótce i zrezygnowałem z oglądania całości. Najbardziej chory film jaki widziałem. Hostel przy tym to opowieść wigilijna. Nie polecam nawet przeglądać tego filmu.
Ja nie polecam filmu Crash - niebezpieczne pożądanie. My ze znajomym probowaliśmy ten film obejrzeć dwa razy, ale niestety nie mogliśmy dotrwać po jego połowy. Chory film.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-01-19, 20:37
Byliśmy wczoraj na ostatnio głośnym filmie "Sęp" NIE POLECAM, szkoda złotówki wydanej na tej film, realizacja tego filmu jest po prostu tragiczna, nawet zwykłej sceny gdzie próbują postrzelić policjanta a ten zabija sprawcę nie potrafią zrealizować. Policjant wchodzi sobie do mieszkania gdzie mogą go zabić jak nie wiem, do komisariatu. Tak beznadziejnego filmu dawno nie oglądałem. Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wygląda dobrze zrealizowany film o policji nie tak dawno również byliśmy w kinie na "Bogowie ulicy". To jest film o pracy policji a nie Sęp. Ani porządnego scenariusza, ani dobrej gry aktorskiej o realizacji scen to już nawet nie wspominając. Myślałem, że jednak Polska potrafi chociaż przyzwoicie zrobić tego typu film gdyż Pitbull był na prawdę przyzwoitym serialem a tutaj totalne dno nie polecam.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-01-19, 21:38
Jak nasz główny bohater sam wchodzi do mieszkania gdzie znajduje się już nawet nie pamiętam jak się nazywała ta postać, osoba w długich włosach co się modlił co trochę. Był w tym całym, no właśnie btw co to było trzymali tam tych wszystkich porwanych gangsterów od których te organy pobierali, pomieszczenia rzeczywiście wyglądają jak miejsce gdzie się przetrzymuje zabójców etc i z pewnością policja takie miejsca by nigdy nie na mierzyła... Tragedia po prostu tragedia tyle absurdalnych i nielogicznych rzeczy, nie wiem jak to się może komukolwiek podobać jakbym to jeszcze raz przejrzał takich przykładów mogę dziesiątki albo i setki wymienić.
Ano fakt - było takie coś. Film nie był porywający ale ja przed wybraniem się do kina przeczytałem kilka recenzji i mniej więcej wiedziałem czego się spodziewać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum