Lidia Dudek szefowa Powiatowego Nadzoru Budowlanego w Wieluniu - pierwsza hamulcowa rozwoju miasta i powiatu. Jej zajadłość w gnębieniu kogokolwiek kto coś zbudował lub buduje w Wieluniu jest znana od lat nie tylko w regionie ale i w kraju. I co? I nikt nic z tym nie robi.
Mateusz, uogólniasz. Urzędy też muszą działać w granicach prawa i nie są wszechmocne. Po prostu jak ktoś zaczyna pisać donos za donosem, to urzędy chcąc nie chcąc muszą sprawdzić co się dzieje. Sam miałem w ubiegłym roku sanepid praktycznie co miesiąc w pierwszej połowie roku, mimo, że zawsze było ok. Ale powodem było to, że zbliżało się EURO i kontrolowali podobno lokale przy trasach przelotowych. Miałem też inne kontrole - praktycznie przerabiałem już chyba wszystkie instytucje: sanepid, PIP, US, UKS, ZUS, nadzór budowlany, nawet straż pożarna. Generalnie pomimo zdarzających się mandatów za jakieś drobne uchybienia, praktycznie zawsze było w miarę miło, chociaż sam fakt kontroli zawsze jest stresujący.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum