A czy ktoś z was próbował wódki KHORTYTSA ? Ściągaliśmy ją specjalnie na nasze wesele. Jedna z najlepszych czystych jakie piłam. Niestety w PL w sklepach nie do zdobycia. Tak więc jeśli ktoś będzie miał okazję zrobić zakupy na ukrainie to polecam.
Jeśli chodzi o inne trunki to na pierwszym miejscu w barku jest ciemny rum - chętniej Havana Club 9-letnia, ewentualnie Capitan Morgan (to ze względu na to że pasują do cygar) z innych % to białe wino Pinit Grigio
khortytsa-bottles.jpg
Plik ściągnięto 319 raz(y) 29,03 KB
_________________ "Umrze miasto, jeżeli budowa jego będzie zakończona"
W marcowym numerze magazynu LOGO jest fajny test whisky z marketów LIDL, Biedronka i Kaufland. Jako że każdy z tych sklepów mamy w Wieluniu, porównanie może być interesujące.
Czołówka wygląda tak:
1) Black Sword - Kaufland (38 zł)
2) Queen Margot (8-letnia !!! - czarna etykieta) - Lidl (40 zł)
3) Glen Orchy - Lidl (45 zł)
4) Western Gold - Lidl (35 zł)
5) John Wesson - Kaufland (40 zł)
i dalej 5 następnych...
Szczerze mówiąc to piłem tylko Western Gold z tej listy i powiem, że nawet niezłe (chociaż nie uważam się za konesera).
bs.jpg Black Sword
Plik ściągnięto 27674 raz(y) 10,66 KB
Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Ostatnio zmieniony przez red 2013-03-24, 11:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2013-03-24, 12:46
Jaro napisał/a:
Wesson, też niczego sobie, choć jestem cały czas wierny Jackowi Danielsowi, dla mnie nie ma lepszej whiskey.
Jakoś nie mogę ostatnio w Kauflandzie dostać Wessona, ale podobnie jak Jaro wierny Jacka D jestem. Dla odmiany smaku polecam Chivas'a - troszke większa cena zwłaszcza starszych roczników, ale od czasu do czasu warto podelektować się
Warto też podelektować się od czasu do czasu (bo cena jest dość wysoka) Daniels-em - Single Barrel.
I tutaj wyjątkowo smakuje sam trunek, podany tylko na lodzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum