Ja jestem za choć miasto chyba zbyt małe na piwa kraftowe. W pewnym wieluńskim sklepie gdzie można trochę kraftu znaleźć szału raczej nie widać. Choć nie powiem, fajnie było by wybrać się do jakiegoś multitapu w Wieluniu i napić czegoś lepszego niż koncerniaków. Myślę że taki wieluński porter czy barly wine to brzmi dumnie
Kamol, po co te krafty, multitapy? Nie lepiej napisać, że jak piwo będzie miało w składzie prawdziwy chmiel, będzie smakować jak piwo, nie zawierać salicylanów, będzie przyjazny klimat do posiadówki, to jest szansa?
Szansa jest zawsze, a jak to będzie później to się okaże w praniu. Mnie w Wieluniu brakuje lokalu w którym można napić się dobrego piwa z browarów rzemieślniczych.
Opcja z browarkiem bardzo spoko. Najlepiej jakby była to kopia prawdziwego wieluńskiego browca (był kiedyś browar w Wieluniu co nie?)
Był, był, w rejonie obecnej przychodni "Medyk" i byłej Spółdzielni Inwalidów "Przyszłość". Najlepsze jest to, że browarek był robiony z własnego ujęcia wody. Strumyczek nadal wypływa z tego miejsca, przebiega przez park obok starostwa i znika pod ziemią przy ulicy Królewskiej.
Było by to piwo robione u nas w mieście , tylko butelka 0,33 l kosztowała by minimum 7zł.
Zawartość alkoholu od 5,5 % do ciemnego portera 9 %
Ale powiedz jak to widzisz? Robisz gdzieś w domu i masz lokal gdzie tym handlujesz, czy coś na tej zasadzie, że budujesz mini browar na mieście z tymi wszystkimi machinami i można tam przyjść i się napić?
Silvo napisał/a:
Najlepsze jest to, że browarek był robiony z własnego ujęcia wody. Strumyczek nadal wypływa z tego miejsca, przebiega przez park obok starostwa i znika pod ziemią przy ulicy Królewskiej.
Nie wiedziałem, trzeba się doszkolić w temacie . To źródło jest w postaci jakiejś studni dziś widoczne?
W Internecie każdy napisze że by poszedł, ale nie należy traktować tego zbyt poważnie. Wszystko zależy od lokalizacji, klimatu, wystroju, cen i pewnie paru innych czynników. Ten sam pomysł zrealizowany na kilka różnych sposobów może wiązać się z zupełnie różnymi rezultatami, natomiast sam pomysł jest dobry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum