Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2006-11-27, 19:16
daff napisał/a:
czy to znaczy, że nie głębokie
to znaczy ze patrzac na nie nie widzisz głębi... nie wznieca to w Tobie zadnego potencjału emocjonalnego... jedynym uczuciem jest uczucie obojetnosci. Nie ma tego czegos co powinno drzemac w jego srodku, przyciagac uwage... Patrzac na nie powinnas sobie zadac trud rozumienia, powinnas odczuc dziwne uczucie, ktore dojrzewa, paczkuje i zaczyna przybierac ksztalt...
Fotografia powinna stac się dla Ciebie czymś więcej niż tylko fotografią... Powinna byc caloscią złożona z duszy i materii, ktorej dusza wyplywa poza ramy zdjecia... Większość ludzi widzi materię a tylko nieliczni dostrzegają duszę. Tym co zauważyli jego złożoność i wewnetrzny przekaz duch wskazał inny punkt widzenia na całość dzieła.... To już nie powinna byc dla Ciebie zwykla fotografia, powinna to byc zyjaca i wpływająca na Ciebie część świata! Ahhhhh i to by bylo na tyle
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-27, 19:31
Płaskie... raczej chodzi o oświetlenie i oddanie przestrzeni. Swiatło jest nijakie a zdjęcia mają za mały kontrast. Da się to trochę poprawić w procesie obróbki ale nie wszystko. Moge zamieścić jedno z Twoich zdjęć po próbie poprawki (tylko podniesiony kontrast i wyostrzone) Oczywiście o ile się zgodzisz.
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2006-11-27, 19:36
gregg napisał/a:
Płaskie... raczej chodzi o oświetlenie i oddanie przestrzeni. Swiatło jest nijakie a zdjęcia mają za mały kontrast. Da się to trochę poprawić w procesie obróbki ale nie wszystko. Moge zamieścić jedno z Twoich zdjęć po próbie poprawki (tylko podniesiony kontrast i wyostrzone) Oczywiście o ile się zgodzisz.
a co mam sie nie zgodzic
oczywiscie ze sie zgadzam... najpierw musze nauczyc sie operowac trybami w aparacie a potem wybrac na jakis elementarny kurs fotografii cozzz... blondynce czasem ciezko opanowac niektore rzeczy
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-27, 19:46
Zgodziłaś się więc zamieszczam jedno ze zdjęć.
Zwiększyłem tylko kontrast i wyostrzyłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum