Wysłany: 2006-11-30, 12:44 Jakiego typu muzyki sluchasz??
Jak w temacie. Poprzedni tematt nie wyszedl bo ankieta byla zla i nie dalo sie edytowac jej...
Wasze upoodobania muzyczne, mozna zaznaczyc kilka wyborow
sorry tevchna zapomniałem umiescis na ankiecie, ale po za tym to co ??
muzyka poważna
filmowa
reggae
house
drum'n'bass
soul
old school
heavy metal
to tak na szybko, jak mi sie przypomni to dodam wiecej [/quoteheavy metal zaliczyłem do metalu...
reggae - zapomniałem
house - ?? trudno to nazywac odrębnym gatunkiem muzyki no ale skoro chcesz
drum n bass ??
filmowa?? - raczej nie ma takiego gatunku
muyzka powazna - a co to moze byc?? pop rock?? claszyczna??
wiesz co moze niech admin coś pozmienia w ankiecie(poprosze go o to itd.) zalezy mi na dobrze zrobionej ankiecie i waszych opiniach o danym typie muzyki itd
Muzyka filmowa może być ilustracją albo też kontrapunktem obrazu – czyli warstwą dopełniającą, charakteryzującą postaci, nastrój, przeżycia psychiczne bohaterów. Po raz pierwszy o muzyce filmowej można było mówić w erze kina niemego, ale od tamtych czasów muzyka filmowa przeszła znaczną ewolucję.
house - ?? trudno to nazywac odrębnym gatunkiem muzyki no ale skoro chcesz
House to gatunek muzyczny mający swe początki w muzyce disco lat 70. Definicja jego nazwy jest przypisywana nazwie klubu Warehouse w którym to między innymi narodził się ten gatunek. (wikipedia)
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-12-03, 18:28
ourson napisał/a:
Mateusz, jest jeszcze coś takiego jak poezja śpiewana
Czego w niniejszym zestawieniu brakuje najbardziej
No bo pod co podpiąć Okudżawę, Wysockiego, Kaczmarskiego...
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Dlaczego w ankiecie przy muzyce elektronicznej napisałeś tylko Trance...? przecież na muzyke el. przypada 7 "grzesznych" gatunków : Hause Trance Techno Breakbeat Jungle Hardcore oraz Downtempo ...ja słucham tech-trance progressiv trance deep trance...oraz tech-hause troche minimala i ubogo drum`n`bass gdy mam czas to tylko i wyłacznie jazz...
_________________ I była zgroza nagłych cisz! I była próżnia w całym niebie!
A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?
"Chory diabeł potrafi być mnichem, a gdy poczuje się lepiej znów jest sobą"
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-12, 13:05
Banjohojo napisał/a:
na muzyke el. przypada 7 "grzesznych" gatunków
Więc do jakich gatunków zaliczysz Tangerine Dream, Klausa Schulze, Mike Oldfielda, Vangelisa, Kraftwerk??? To nie jest muzyka elektroniczna???
I pytanie do załozyciela ankiety... dlaczego połączyłeś muzykę elektroniczną i trance???
Więc do jakich gatunków zaliczysz Tangerine Dream, Klausa Schulze, Mike Oldfielda, Vangelisa, Kraftwerk??? To nie jest muzyka elektroniczna???
Czuje się jak na sprawdzianie do DOWNTEMPO a wszystko zaczęło się w latach 60-70 ... od Industrialu ...który przechodzi "przeobrażenia" to za sprawą nowych muzyków...Industrial dzielimy na > Minimalizm gdzie możemy usłyszeć Mikea Oldfielda - Tubular Bells następnie przechodzimy do Ambientu ...Klaus Schulz - Velvet Voyage dalej Psychadelia... przykłądem są Pink Floyd - Welcome to the machine następnie jest Classical z którego wywodzi się SYNTH ... tutaj możemy usłyszeć pierwsze nagrania Kraftwerka ...dalej już jest nowa ERA, era lat 80 ...
_________________ I była zgroza nagłych cisz! I była próżnia w całym niebie!
A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?
"Chory diabeł potrafi być mnichem, a gdy poczuje się lepiej znów jest sobą"
Banjohojo, dlaczego pytasz się mnie ...?
Kurcze, jestem dzisiaj zakręcona...niekumata jakaś...
[ Dodano: 2006-12-12, 15:22 ]
Ja słucham na ogół to co wpadnie mi w ucho i się podoba, ale lubię hip-hop, metal, techno trance, teraz mam włączone gg radio hous
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum