Witam
Chciałbym Wam Szanownym użytkownikom tego Forum przybliżyć, jakie mamy zmiary i postanowienia, które ustaliliśmy jako większość Rady na tym forum. Mianowicie:
- w zależności od działów i tematów z nimi związanych postanowiliśmy jednogłośnie co następuje:
a) każdy moderator ma do opieki 2-3 działy
b) na każdym moderatorze spoczywa obowiązek opieki nad powierzonymi działami
c) moderatorzy w sprawach trudnych do rozstrzygnięcia samemu zobowiązani są do powiadomienia o tym resztę zarządu Forum w Area51 (dział Area widoczny tylko dla moderatorów)
d) moderator i administrator nie wdaje się w dyskusje na forum obniżające jego poziom. Każdy mod ma za zadanie wyedytować odpowiedniego posta i zamieścić uwagę, że użytkownik ma wiadomość na PW z uwagami odnośnie zachowania użytkownika
e) dział erotyka przeznaczony jest tylko i wyłącznie dla osób pełnoletnich. Jeśli dany użytkownik przeglądający ten dział nie jest osobą pełnoletnią ma zakaz wstępu. Administracja i moderatorzy zastrzegają sobie prawo do karania takich użytkowników ostrzeżeniami. Dodatkowo, dział erotyka jest widoczny tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych na Forum.
Proponowane przez nas funkcje moderatorów w poszczególnych działach:
Wieluń i okolice
a) Aktualności / Wydarzenia - tONic, alef
b) Biznes i Firmy w regionie - Lesiu, Fides
c) Historia / Turystyka - Mama, Mateusz
d) Informacje - tONic, alef
e) Polityka - tONic, marios, baltazar
f) Praca - Fides, red
g) Rozrywka / Kultura / Sport / Sztuka - marios, red
h) Różności - Tina
Ogólne
a) O wszystkim i dla wszystkich - Archdevil, Tina
b) Kupię / Sprzedam / Oddam / Zamienię - Lesiu
c) Powitania / Życzenia - Paulina
d) Pytania dotyczące forum - Admini
Fora tematyczne
a) Być kobietą, być kobietą... - Paulina, AnnBlue
b) Między nami mężczyznami... - majk-el
c) Edukacja / Praca - Fides, red
d) Erotyka - MAR-COM
e) Fotografika - Lesiu
f) Humor - Archdevil, Mateusz
g) Komputery / Internet / Linki / New Tech. - Archdevil, MAR-COM
h) Motoryzacja - MAR-COM, majk-el
i) Muzyka / Film / Kino / Książka - marios, baltazar
k) Pręgierz - ??
l) Spotkania forumowiczów - Administracja
m) Sport / Moda / Uroda / Zdrowie - Paulina
n) Zwierzaki - AnnBlue
Jeśli chodzi o powyższą moderację to do następnej kadencji bez dwóch zdań przeszli:
- MAR-COM
- Lesiu
- Paulina
- marios
- tONic
- Archdevil
Zastanawiamy się nad pozycjami: Fidesa, Mamy.
Nowi moderatorzy, którym powierzyliśmy funkcję przez głosowanie (na razie na okres 2 - 4 tygodnie):
- AnnBlue
- Mateusz
- red
Moderatorzy, którym zaproponowaliśmy tą funkcję:
- baltazar (witamy)
- majk-el (witamy)
- Tina (witamy)
- alef (witamy)
Prosimy o kandydatów na moderatorów zgłaszanie się do mnie lub do Jaro na PW odnośnie swojej decyzji.
Poszukujemy chętną osobę do moderowania działami: Fotografika, Różności, Pręgierz. Zgłoszenia przyjmujemy na gg, mail bądź PW - do Jaro i do mnie.
Do moderatorów: wszelkie decyzje uzgadniamy w dziale area51. Moderatorzy tymczasowi nie mają dostępu do tego działu za pewnymi wyjątkami.
Postanowienia wchodzą w życie z dniem 1.12.2006. Większa część tych postanowień znajdzie miejsce w regulaminie Forum.
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 412 Skąd: Parafia Wieluń
Wysłany: 2006-12-01, 14:20
Dziekuję za zaufanie i poparcie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Mam pewne pomysły co do działów moderowanych przez moją skromną osobę, które to opublikuję na forum w dniu jutrzejszym.
_________________ Człowiek, który ma zlikwidować Stalina - inżynier Vladimir Krizek - słyszy najdziwniejsze zdanie w swoim życiu : - Macie zburzyć pomnik, ale z godnością.
Wysłany: 2006-12-01, 16:10 Moderator
Witam
W związku z faktem, iż ostatnio w moim życiu dzieję tak duuużo i (niestety) nie mogę w 100% uczestniczyć w życiu forum, tym bardziej nie mogę pełnić zaszczytnej funkcji jaką jest funkcja moderatora.
Nie chce nikogo zawieść, więc najlepszym rozwiązaniem – dla mnie i dla was drodzy forumowicze - jest moja rezygnacja z funkcji moderatora.
Dziękuję za wszystko
Pozdrawiam
Arkadiusz Małolepszy -Fides
[/b]
_________________ Absit dicto invidia. - Niechaj słowo wolne będzie od nienawiści
W związku z dymisją Fidesa poszukujemy chętnej osoby do zarządzania trzema działami: Biznes i Firmy w regionie, Praca (regionalnie), Edukacja / Praca. Chęci współpracy prosimy wyrażać poprzez gg lub PW do mnie bądź Jaro.
Wysłany: 2006-12-01, 17:12
gratulacje dla awansowanych do zaszczytnej funkcji modo
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2006-12-01, 19:48
Gratuluję wszystkim nowym i starym ....na mnie ( czyt. Edzia ) forum działa już jak narkotyk , każdą wolną chwilkę poświęcam na włączenie i czytanie co u nas nowego, nie mogę bez niego żyć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum