Również przypomniało mi się dzieciństwo i częsty pobyt u babci, kiedy to jak sie szło z mlekiem, wypijało się połowe kanki w drodze
w dzieciństwie zawsze po godzinie 16 siedziałem u sąsiadki z kubeczkiem w ręku i z niecierpliwością czekałem na ciepłe mleko... mmm... do tego swojski chleb, masełko i beeek był prawidłowy, zdrowy
_________________ I była zgroza nagłych cisz! I była próżnia w całym niebie!
A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebie?
"Chory diabeł potrafi być mnichem, a gdy poczuje się lepiej znów jest sobą"
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-02-05, 18:56
To powietrze, którym dzisiaj oddychamy też nafaszerowane jest różnymi świństwami, które sukcesywnie podtruwa nasz organizm. I co mamy nie oddychać?
Tak samo jest z tym mlekiem, kiedyś ludzie wypijali hektolitry mleka i jakoś żyli mało tego żyli długo i szczęśliwie.
Coś mi się wydaje że podawanie takich wiadomości ma podłoże marketingowe, trzeba zwiększyć popyt na przetwory pochodzenia mlecznego bo one po prostu są produktami droższymi od samego mleka, więc…. wciska się ludziom kit, ażeby zabrzmiało to bardziej wiarygodniej, zleca się za odpowiednio dużą kasę odpowiednie badania, gdzie odpowiedź znana jest jeszcze przed rozpoczęciem tych prac.
Ja tam lubię mleko, piłem, piję i będę pił (na coś trzeba w końcu umrzeć )
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-06, 19:57
prawda jest taka ze naukowcy co chwila coś nowego odkrywają i wychodzi w końcu ze raz coś jest zdrowe raz coś niezdrowe i nei można nadażyć. jak na to działa dobrze to znowu na coś inengo żle.
jakby tak ich słuchać co wypisują to by nie można było niczego jeść. wodka tez jest niezdrowa a nie wiedać a jakoś aby zaprzestali ją spożywać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum