Nie no zima jest ok ale albo robimy zimę na całego czyli śnieg i mróz albo nie robimy wcale a nie takie niezdecydowanie najpierw śnieg potem deszcz znowu śnieg itd.
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-08, 13:12
halooooo, może ktoś się nade mną zlituje i pokaże mi zdjęcia ośnieżonego Wielunia tak liczyłam na Lesia....
a póki co tutaj posypało znowu ale tym razem porządniej to mogę nazwać zima w Anglii. A nie chcieli mi wierzyć jak mówiłam, że tu musi popadać bo ja zimy bez śniegu nie zniese
hoho posypało nieźle U nas też, ale może już nie tak mocno, jak ostatnio... Taka śniegowa chlapa się zrobiła. Gdybym miała aparat zrobiłabym fotki. Ale został mi on odebrany na tydzień i powędrował do Zakopca.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-02-08, 16:03
Ja u siebie na balkonie zrobilem bałwanka:)
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Wysłany: 2007-03-16, 13:13 Mijająca zima była rekordowo ciepła
Cytat:
Kończąca się zima była najcieplejsza od czasu rozpoczęcia regularnych obserwacji meteorologicznych w 1880 r. - poinformowała federalna Krajowa Agencja ds. Oceanów i Atmosfery (NOAA).
Przeciętna temperatura lądów i oceanów w okresie od grudnia do lutego była wyższa od średniej wieloletniej o 0,72 st. C.
Jako przyczyny tego zjawiska, jeden z naukowców NOAA Jay Lawrimore wymienił działalność człowieka powodującą coraz większą emisję gazów wywołujących efekt cieplarniany a także okresowe ocieplenie wód Pacyfiku, powodowane tzw. zjawiskiem El Nino. Opublikowany raport NOAA stwierdza, że ocieplanie się klimatu na całej planecie jest zjawiskiem nie podlegającym dyskusji. 10 najcieplejszych zim odnotowanych w kronikach meteorologicznych wystąpiło w okresie od 1995 r. Co 10 lat średnia temperatura wzrasta o 1/5 stopnia.
W okresie ostatniej zimy szczególnie wysokie temperatury zanotowano w Europie, Azji, zachodniej Afryce, południowo wschodniej Brazylii i północno wschodnich rejonach USA.
Natomiast niższe od wieloletnich średnich były temperatury w Arabii Saudyjskiej i środkowych rejonach USA.
Źródło: onet.pl
Koniec zimy, zatem temat zamykamy, oczekując pięknej ciepłej wiosny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum