Jako że wiek cokolwiek leciwy zapomniałem w którym roku sie urodziłem-wot skleroza.
Ale pamietam że dwa lata temu byłem 2x starszy od mojego syna a w przyszłym roku
róznica ilorazów mojego wieku przez 3 i mojego syna przez 3 da liczbę która pomniejszona o 3 da w wyniku liczę pierwszą.
Kto pierwszy mi podpowie ile to ja lat jutro kończę.
W nagrodę kultowy film rosyjski Rekruci.
czyli liczbę która dzieli się tylko przez siebie i 1?, czy liczbę pierwszą - czyli twój wiek dwa lata temu?
bo jeśli pierwszy przypadek to odpowiedzi może być kilka... (np: 38, 50...)(np: ty dwa lata temu 36 syn 18 za rok ty 39 syn 21 podzielić na 3= 13-7=6-3=3-liczba pierwsza)
a jeśli drugi to strasznie długo żyjesz
albo kompletnie nie rozumiem...
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-02-08, 16:02
oj trudne zadanko a przeciez mamy ferie
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
mareks można kolejno podstawiać liczby pierwsze
odpowiedzi moze byc bardzo dużo bo jest niskończona ilość liczb pierwszych i trzeba by sprawdzać do realnych odpowiedzi
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Jakoś nie może Wam przyjść do głowy że ktoś z moimi latami może siedzieć przy klawiaturze?
Glizda wszystko żle.
Kami, mojej wnuczce zreszta nie najstarszej kupiłem ostatnio na urodziny Alicje w krainie czarów.
[ Dodano: 2007-02-09, 17:57 ]
A teraz wyłączam kompa wyjmuję z lodówki Finlandię.
Do jutra
Może jutro sie dowiem ile to ja lat skończyłem.
Hasta gratuluję.Jestem chyba uzależniony od kompa.świętuje a musze zajrzeć.
Tych Rekrutów to Ci chyba nie dam,nie na Twój wiek.
Ale dam Ci do wyboru:
DWD koncert live Norah Jones
DWD koncert liveSarah Connor
lub DWD live klasykę moich lat JANIS JOPLIN.
WYBIERZ.
Kami, Wink mojej wnuczce zreszta nie najstarszej kupiłem ostatnio na urodziny Alicje w krainie czarów.
tak jeszcze apropos: moja mama ma 48 lat i 9-cio letniego wnuczka, i to dzięki mojej najmłodszej siostrze
czyli - realne różne opcje
hasta, gratulacje
nie dostanę Rekrutów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum