wystarczy zniesienie obowiązku szkolnego powyżej podstawówki. I to niekoniecznie będzie działało motywując na samą młodzież ale na pewno na większość rodziców tak. A jeśli ani na młodzież ani na rodziców to nauka i utrzymywanie takich osobników w jakimkolwiek gimnazjum nie ma sensu...
Dominika napisał/a:
regres,
Chyba masz Dominiko rację. Są rodziny patologiczne w których zdarzają się geniusze a czy bez obowiązku szkolnego dałoby się wyłowić takie perełki.. Wątpię, także nie popadajmy w skrajności
W liceum mamy taki zapie**ol z materialem ze naprawde trzeba sie sprezyc. W drugiej klasie liceum na profilu biologioczno-chemicznym mialam 3 godziny historii i realizowalismy program 3 lat w ciagu jednego roku. Na jednej godzinie lekcyjnej "omawiane" bylo to co w starym systemie podczas 8 jednostek lekcyjnych... po prostu smiech na sali!
też chodziłem na odre i nie sciemniaj w postach. tak dla ścisłości: materiał z 3 lat przerobiony w 2 lata nauki (yhyba rok historii przespałaś) a i to jeszcze nie cały. Nie rób obozu pracy z nadodrzańskiej bo też byłem na biochemie. Zapier**l w liceum - grzeszysz i nie wiesz co piszesz - dobry żart
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-02-13, 00:05
waldex napisał/a:
też chodziłem na odre i nie sciemniaj w postach. tak dla ścisłości: materiał z 3 lat przerobiony w 2 lata nauki (yhyba rok historii przespałaś) a i to jeszcze nie cały. Nie rób obozu pracy z nadodrzańskiej bo też byłem na biochemie. Zapier**l w liceum - grzeszysz i nie wiesz co piszesz - dobry żart
Nie porównuje liceum do studiów, ale do liceum sprzed reformy, kiedy to wszystko było zupełnie rozłożone. Jeżeli ktoś sobie olewa no to może nie odczuwa natłoku materiału, ale jeżeli ktoś sie przykłada to ma sporo do zrobienia
Skąd masz takie porównanie? Chodzilaś do poprzedniej wersji liceum? Nie wierz w opowieści starszych. A co do liceum - nie olewałem, tylko tzreba wiedziec czego, jak i kiedy się uczyć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum