Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-19, 16:29
Mateusz napisał/a:
Na planie socjalnym nie ma takiej opcji zeby miec neta...
w TP SA nie, ale u innych dostawcach, którzy wykorzystają łącza TP SA już tak. Fakt że trzeba coś płacić TPSA - albo za plan socjalny albo za utrzymanie łącza.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Teraz mamy dostęp do Neti i GTS Energis. Wg mnie obydwie firmy są porządne, ale GTS Energis ma o pare złotych tańszy internet... Czyli musimy mieć abonament socjalny(28zł/mies.) + ok. 45zł internet net24(Netia) lub multimo(GTS Energis), co daje nam łącznie ok 75zł/miesiecznie...
Przy czym jak mamy jeszcze modem ADSL to płacimy 1-wszy abonament mies. za kilka złotych....
A jezeli mamy tak jak pewna osoba na forum, czyli mamy interent od Neti bez żadnych dodatkowych opłat dla TP. Po prostu sam internet to...
http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,19.html
Oczywiście nie rzucałbym się tak na te oferty...
Po 1wsze jak masz kablówkę to i tak ci juz niedługo przyspieszą(w marcu) do 1Mb(1024) więc będziesz płacił tyle samo co u konkurecnji lub nieco mniej...
Po 2gie to jeszcze nie wszyscy operatorzy, którzy mogą/będą oferować internet na łączach TP... Jest jeszcze co najmniej 5 operatorów, którzy już niedługo ruszą z ofertą. A co w związku z tym, ceny u wszystkich spadną jeszcze o kilkanaście złotych.
Limity na pobiearnei danych są zlikwidowane, więc chyba Marcom nie opłaca ci się??
Wg mnie lpesze zmienne IP(DHCP) niż stałe. Hacker żadne się na Tobie nie uweźmie...(chociaz ja z tym problemów nie mam) i do tego(jak chwalą moi koledzy)możesz do woli korzystać z rapidshare...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum