Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-30, 19:56 Wojna z Iranem 6 kwietnia ?
"Portal internetowy DEBKAfile, zbliżony do izraelskiego wywiadu, informuje - powołując się na źródła w rosyjskim wywiadzie - że atak na Iran, noszący kryptonim "Bite" (Ukąszenie), zaplanowano na 6 kwietnia rano."
Jeśli to prawda to mam tylko jeden komentarz: w końcu trafią na takiego, który ma naprawdę broń masowego rażenia ... i wtedy się zacznie ...
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-30, 20:00
Ciekawe kiedy nasi wpadną na pomysł żeby wysłać tam wojsko.
Kaczory tak kwakały jak Aleksander wysyłał wojska do Iraku a sami wysłali wojsko do Afganstanu. Teraz przyjdzie kolej na Iran...
Tomek napisał/a:
Jeśli to prawda to mam tylko jeden komentarz: w końcu trafią na takiego, który ma naprawdę broń masowego rażenia ... i wtedy się zacznie ...
Może właśnie o to im chodzi. Mają juz za duży arsenał i trzeba się go trochę pozbyć... Gospodarka USA opiera się wdużej mierze na przemyśle zbrojeniowym a ostatnio trochę im (słowo wymoderowano) więc może uznali że pora ją podkręcić.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-03-30, 20:16
Tak, informacje sa tak jawne, ze jacys ludzie z Polski dyskutuja sobie o nich na swoim forum...
Iran nie chce sie rozbroić, USA zastosowało najpierw embargo a następnie zagroziło atakiem zbrojnym.
Iran nic sobie z tego nie zrobił, kpiąc sobie z nich i teraz tylko należy czekać na to czy faktycznie się tak stanie.
Powiem tak, sam nie wiem co myśleć o tym konflikcie, z jednej strony działanie Iraku mnie dziwi i zastanawia, że są tacy lekkomyślni a z drugiej nie dziwie się posunięciu USA.
Gdzie tkwi w tym sens , znowu polityka rządzi konfliktami...
Prezydent George W. Bush określił zatrzymanie przez Iran 15 brytyjskich żołnierzy i marynarzy "niewybaczalnym postępowaniem" i wezwał do zwolnienia - jak powiedział - "niewinnych zakładników". Opowiedział się jednak za pokojowym rozwiązaniem konfliktu.
midanle [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-05, 21:32
i po sprawie?
Cytat:
Rosja: 6 kwietnia nie będzie żadnego ataku na IranKontakty Rosji i USA nie dają podstaw, by sądzić, że w najbliższych dniach dojdzie do amerykańskiego ataku na Iran - powiedział wiceminister spraw zagranicznych Rosji Aleksandr Łosiukow. W ten sposób, jak pisze agencja RIA-Nowosti, rosyjski dyplomata skomentował rozpowszechniane w mediach sugestie, że USA 6 kwietnia rano uderzą na Iran. (ika, PAP)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum