[ Dodano: 2007-04-16, 16:05 ]
Co do pracowników fizycznych, to mówię to co widziałem oraz to co słyszałem od szefa, który zatrudniał tam Polaków...
Oczywiście że są to wyjątki, ale coś zbyt dużo się nasłuchałem na ten temat.
Pomogła: 8 razy Wiek: 36 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-04-16, 15:56
braciszku mówiłam-wyluzuj troszkę
mnie Holandia się bardzo spodobała, niestety byłam tam mając 3lata więc nic nie pamiętam;/ ale zdjęcia są super... szkoda, że nie wszystkie pokazujesz
ahas... i jeszcze raz powiem ładnie: dziękuję Radziu-wiesz za co
Co do pracowników fizycznych, to mówię to co widziałem oraz to co słyszałem od szefa, który zatrudniał tam Polaków...
Oczywiście że są to wyjątki, ale coś zbyt dużo się nasłuchałem na ten temat.
Nie pomyślałeś, że to on był wyjątkiem? Nasłuchać to się można wielu bzdur.
Ja na własne oczy nie widziałem tam nikogo choć w calu zgodnego z opisem co podałeś. A widziałem wielu pracowników fizycznych.
Druga sprawa, to Polacy spotkani w centrum - tu się muszę niechlubnie zgodzić, że kur chu i pi było słychać dość głośno, gdy w pobliżu byli Polacy. Prostactwo dało się odczuć.
raulmanka napisał/a:
ale zdjęcia są super... szkoda, że nie wszystkie pokazujesz
ahas... i jeszcze raz powiem ładnie: dziękuję Radziu-wiesz za co
Non problemo i dzięki za opinię ;>
hasta napisał/a:
Ja też powinnam podziękować ale to nie zmienia faktu że i tak dostaniesz w zęby
Dobra, wyraźnie napisałem w poprzednim poście, że to jest obraz części Polaków.
Zwykle tak jest że kilka osób potrafi zepsuć dobre wrażenie o danym narodzie...
Słyszałem o tym, jak sprytni i bezkarni są niektórzy Polacy i Ukraińcy, którzy specjalizują się w kradzieży. Mianowicie, jak jest deszcz, co jest częstym zjawiskiem w Holandii i pobliskich rejonach, to oni przychodza w długich kurtkach przeciwdeszczowych do sklepów elektronicznych i wynoszą wszelaki sprzęt stamtąd.
Ogólnie wiele jest grup przestępczych, które wyspecjalizowały się także w kradzieży radia z samochodów, po czym wywożą towar na wschód i tam sprzedają. Ale to temat na kiedy indziej. Zachód nie jest przygotowany do końca na pomysłowość naszych rodaków...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum