Wysłany: 2007-04-20, 13:33 Kto zaśpiewa hymn na Euro 2012?
Kto zaśpiewa hymn na Euro 2012?
Maryla Rodowicz, Michał Wiśniewski, Tatiana Okupnik, Kasia Cerekwicka, Krzysztof Krawczyk, Agnieszka Frykowska, Stachursky, Ivan Komarenko, a może Krzysztof Cugowski? Kto zaśpiewa hymn narodowy na ceremonii otwarcia mistrzostw Europy w 2012 roku?
Entuzjastka piłki nożnej, Maryla Rodowicz, obiecała w rozmowie z "Faktem", że zaśpiewa na ceremonii otwarcia Euro 2012. Przypomnijmy, że artystka ma na swoim koncie występ na mistrzostwach - w 1974 roku w Monachium zaśpiewała piosenkę "Futbol, futbol, futbol". - Oczywiście, że wykonałabym piosenkę na otwarciu naszych mistrzostw. Mogę też zaśpiewać hymn - powiedziała piosenkarka, jednocześnie zapewniając, że podczas występu nie odważyłaby się na żadne eksperymenty wokalne.
Dziennik "Fakt" zorganizował plebiscyt, w którym czytelnicy mogą wybrać artystów, którzy ich zdaniem powinni wystąpić na otwarciu Euro 2012. Wśród kandydatów znaleźli się: Maryla Rodowicz, Michał Wiśniewski, Tatiana Okupnik, Kasia Cerekwicka, Krzysztof Krawczyk, Agnieszka Frykowska, Stachursky, Ivan Komarenko oraz Krzysztof Cugowski.
Wysłany: 2007-04-21, 13:39 Senator PiS chce zaśpiewać hymn Euro 2012
Senator PiS chce zaśpiewać hymn Euro 2012
Wykonanie hymnu na inaugurację wielkiej imprezy to wielkie przeżycie. Krzysztof Cugowski, wokalista Budki Suflera, już teraz otwarcie mówi, że chce zaśpiewać Mazurka Dąbrowskiego na otwarcie mistrzostw Europy - informuje serwis dziennik.pl.
- Chętnych będzie wielu, ale mam nadzieję, że to ja zostanę wybrany" - mówi muzyk.
- Jeśli będzie tylko taka możliwość, zaśpiewam hymn Polski na inaugurację Euro 2012 - zapowiada w rozmowie z "Faktem" Krzysztof Cugowski. - To wielka sprawa, która wykracza poza sport, nawet dla przeciętnego kibica. Obawiam się jednak, że chętnych do zaśpiewania będzie wielu. Moje koleżanki i koledzy będą się szamotać, oj będą. A ja się z nikim szamotać nie chcę, choć miło byłoby, gdyby ktoś wybrał właśnie mnie - mówi muzyk. [/b]
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-04-21, 20:11
Kazia Szczuka??:)
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum