_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-06, 07:09
Ja słyszałem, że dopiero Sierpień to upały i susze...
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2007-07-06, 10:42
Mnie też wystarczy 25 stopni. Za dużymi upałami nie przepadam.
I niech wreszcie zaświeci słońce, bo ja normalnie na baterie słoneczne jestem i już ledwo zipię.
Wysłany: 2007-07-14, 09:14 Od niedzieli wracają upały
Cytat:
"Fakt": wreszcie koniec paskudnej jesieni w środku lata! Będzie ciepło, a nawet upalnie. Piękna pogoda zapowiada się już w niedzielę, a z każdym następnym dniem będzie już tylko cieplej.
- Sobota i niedziela to stopniowe ocieplenie i coraz więcej słońca. W poniedziałek i wtorek można się spodziewać nawet upałów, w całym kraju będzie powyżej 33 stopni Celsjusza - mówi Grzegorz Gumiński, synoptyk z Biura Prognoz Pro-GEM w Gdyni.
Tak będzie do czwartku. Później upał nieco zelżeje, a temperatury spadną na szczęście nadal do typowo letniego poziomu: 24-28 stopni.
IMiGW informuje, że Europę południową i centralną obejmuje wyż z centrum nad Alpami. Pozostałe obszary kontynentu są pod wpływem układów niżowych. Polska dostaje się w zasięg wyżu alpejskiego. Napływa ciepłe powietrze z południowego zachodu.
Ciśnienie wolno rośnie, w południe w Warszawie wyniesie 1003 hPa.
Dzisiaj w województwach zachodnich i południowo-zachodnich na ogół pogodnie i bez opadów. Na pozostałym obszarze zachmurzenie duże z większymi przejaśnieniami i rozpogodzeniami. Na krańcach wschodnich miejscami przelotne opady deszczu, stopniowo zanikające.
Po południu na Pomorzu Zachodnim niewykluczone burze. Temp. maks. od 21 st. na Suwalszczyźnie do 29 st. na Dolnym Śląsku i Ziemi Lubuskiej. Wiatr słaby i umiarkowany, w czasie burz porywisty, zachodni i południowo-zachodni.
W nocy z soboty na niedzielę pogodnie, tylko na północnym zachodzie kraju przejściowy wzrost zachmurzenia i możliwe przelotne opady deszczu. Temp. min. od 14 st. na Mazurach do 19 st. na Dolnym Śląsku i Ziemi Lubuskiej. wiatr słaby i umiarkowany, południowo-zachodni.
W niedzielę w dzień słonecznie, tylko miejscami na północy przejściowo więcej chmur i miejscami przelotny deszcz. Temp. maks. od 25 st. na Suwalszczyźnie do 33 st. na Dolnym Śląsku. Wiatr słaby i umiarkowany, południowo-zachodni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum