Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-15, 10:55
no to od dzisiaj sprawdzamy czy będize tak jak cytował Jaro.
jak na razie niedziela pasuje . moze w końcu przyjdzie prawdziwe lato bo ten deszczyk męczy
Wysłany: 2007-07-15, 18:59 Synoptycy ostrzegają przed upałami i burzami
Cytat:
Jutro w całej Polsce będzie bardzo upalnie. Synoptycy ostrzegają, że w całym kraju temperatura przekroczy 30 stopni Celsjusza. Tylko na krańcach północno-wschodnich możliwe są przelotne opady i burze.
Natomiast w nocy z poniedziałku na wtorek przez Polskę przejdzie chłodny front atmosferyczny, który przyniesie lekkie ochłodzenie, przelotne opady deszczu i burze. Meteorolodzy przewidują, że we wtorek temperatura na Nizinie Szczecińskiej spadnie do 28 stopni Celsjusza. We wschodniej Małopolsce utrzymają się jeszcze upały do 36 stopni.
Taka pogoda będzie do końca przyszłego tygodnia. Nad morzem będzie chłodniej, nieco ponad 20 stopni. Na południu Polski cieplej, do około 30 stopni. W sobotę w całym kraju poniżej 30 stopni i przelotne opady oraz burze.
Tymczasem w Czechach zanotowano najwyższą temperaturę od 1928 roku. Termometry w Pradze wskazały dzisiaj 34,6 stopnia Celsjusza.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-19, 14:25
ee tam upał jest do zniesienia. wole upał niz codzienny deszcz. deszcz może sobie w nocy padać,
a w wakacje za dnia dobrze jak jest ciepło.... bo w końcu to wakacje
Lipa z tą pogodą. Jadę 04.08 na tydzień do Jastarni, pogoda na sierpień miała być super, a tu Zubilewicz mówi że nad morzem do 06.08 ma być pochmurno i deszczowo. Poco ja kupowałem wcześniej bilet, teraz muszę jechać
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2007-07-31, 18:43
Maru napisał/a:
Lipa z tą pogodą. Jadę 04.08 na tydzień do Jastarni, pogoda na sierpień miała być super, a tu Zubilewicz mówi że nad morzem do 06.08 ma być pochmurno i deszczowo. Poco ja kupowałem wcześniej bilet, teraz muszę jechać
No to współczuję. Ale może nie bedzie tak źle. Właśnie za oknem przechodzą przelotne opady. Przepraszam, raczej przelotne ulewy, że świata nie widać.
Do jastarni mam jakieś kilkadziesiąt rzutów beretem. Jakby tak się teraz wypadało, to na poczatku sierpnia pogoda może być całkiem, całkiem.
Zresztą weź poprawkę na klimat morski. Tu, podobnie jak w górach, zawsze trzeba mieć w pogotowiu ciepłą odzież i parasol.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-07-31, 19:07
Kurcze gadam codziennie z Odziem i on mi mówi ze w Hiszpani jest 42 stopnie,on taki opalony i gdzie tu sprawiedliwość ja biedna tu w zimnicy a on tam w ciepluśkim kraju....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum