Wysłany: 2005-09-15, 21:30 Gdzie mozna dobrze zjesc w Wieluniu
Dzisiaj bylem w Amfiteatrze. Zamowilismy pizze na 2 osoby (duza pizza). Wielkosciowo taka sama jak jadlem we Wloszech i tam jedna zjadlem bez wiekszych problemow. Tutaj we dwojke najedlismy sie fest Moge szczerze polecic ten lokal jesli chodzi o wloska kuchnie, ciasto grubsze troche od wloskiej pizzy, ale smakowo niewiele sie rozni. We Wloszech co prawda nie ma dodatkow do pizzy w postaci sosow, ale sa takie jak oliwa z oliwek, czy ocet winny. Te sosy w Amfiteatrze akurat sa zjadliwe, a pizza ma swieze skladniki, i co najwazniejsze (zapewnial mnie jeden z barmanow wczesniej - Jaro) ser jest na bazie mozarelli jak prawdziwa wloska pizza Jak sie wybiore na spaghetti to tez zdam recenzje jak tam smakuje
PS. To nie jest reklama, tylko moje spostrzezenia. Takze goraco polecam ten lokal ze wzgledu chociazby na najlepsza pizze w miescie, jak i na to, ze mozna organizowac jakies spoty, spotkania biznesowe itp.
Pozdrowienia dla barmana hehhehe (Jaro)
Hmmm...... Nie jestem w tym temacie zbyt obiektywny (osoby wtajemniczone wiedzą dlaczego), ale mi osobiści pizza w Amfiteatrze nie przypadła do gustu. Może to zabrzmi źle, ale paradoksalnie było na niej zbyt dużo dodatków. Sosy takie sobie - niezłe, ale bez rewelacji (za mało gęste).
A co do składników - z tego co wiem, to ser na prawie każdej pizzy w mieście jest na bazie Mozzarelli (jest to specjalna odmiana mozzarelli - specjalnie do pizzy i np. zapiekanek). Dodatki też są CHYBA wszędzie świeże (ja moge co najwyżej zaręczyć, że przynajmniej w jednym wieluńskim lokalu są one świeże na 100% )
Pozdrawiam
PS- nie jest to w żadnym wypadku próba antyreklamy...
chlopaki [Usunięty]
Wysłany: 2005-09-16, 09:55
Jeśli chodzi o amfiteatr to jestem zdegustowany!!! ZDEGUSTOWANY!!! Przede wszystkim czasem oczekiwania na zamowienie!!! ponad 30 minut za zamowieniem - To wola o pomste do Nieba (chyba ktos nieszanuje moich pieniedzy to znaczy czsu!!!). Nawet za czasow PRLu bylem szybciej obslugiwany w lokalach.A obsluga... ? Zalezy kto ma zmiane, mozna trafic na mila i sympatyczna jak rowniez na obsluge, ktora z zalozenie uwaza Cie za wroga bo bedzie chyba musiala cos zrobic!!! Ogolnie jedzonko jest oki ceny rowniez, ale zeby to jakas rewelacja byla to nie moge tego powiedziec. Najlepsze w tym wszystkim jest chyba polozenie lokalu. Wystroj tez jest oki, ale jush nieco oklepany. pozdrawiam
P.S. To nie jest antyreklama tylko moje prywatne spostrzezenia.
Ja byłam w sobotę.
To jest pizzeria przeniesiona z Sadowej, wiec jesli komus tatmtejsza smakowała, to chyba nie ma znaczenia ulica. Aczkolwiek wystrój wnętrza pozostawia dużo do życzenia. Ale moze sie dorobią na farbę i bedzie dobrze.
I jeszcze jedno. Jak lubilem lokal Wenecja, tak jest od wg mnie do dupy. Klientow traktuja jak cwokow. Zamowilem pizze wczoraj o 21:30. Czekalem do 0:2 nie dowiezli.
Amfiteatr. Musze sie poskarzyc. Chcialem zamowic pizze o tej samej godzinie, powiedziala mi laska, ze kuchnie zamykaja i nie da rady. A w gazecie, w ktorej pracuje jest reklama "Amfiteatru", na ktorej wyraznie widnieje: czynne do 23. Jaja sobie z klientow robia
Wysłany: 2005-09-21, 22:23
Ferbik napisał/a:
czynne do 23. Jaja sobie z klientow robia !!!
Chyba tylko napoje i na miejscy o tej godzinie by Ci podali, ale nie papu
Jak pamiętam i jeśli się nie zmieniło, to kuchnia pracowała zawsze do 21.00
hihi wlascicielka też najwyrazniej ma gdzies klienta, ja sie tylko dziwie ze ten lokal jeszcze jest czynny co nie Ywis:> wakacje sie skonczyla a on dalej otwarty... to jaką date teraz obstawiamy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum