R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:18
Nabór do młodzieżówki PiS-u
Autor Wiadomość
Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-09-28, 21:16   

Zygmunt Stary napisał/a:
Nie jesteście tacy jak LiD, jesteście jak policja polityczna III Rzeszy, jak Gestapo!!!

Powiem tak, mimo różniących nas poglądów miałem Ciebie za inteligentnego człowieka, tym czasem po słowach, które użyłeś zmieniam zdanie o 180 '.

Ostrzeżenie dostałeś za złamanie regulaminu forum § 2 pkt. 7 - obowiązki uczestników, który brzmi:

"Wszystkie treści umieszczane na forum winny zachowywać ogólnie przyjęte zasady kultury i szacunku dla poglądów innych osób. Zabronione jest używanie wulgaryzmów i zwrotów obraźliwych...".

Dodam, że niejednokrotnie byłeś upominany słownie za łamanie tego punktu regulaminu, jak widać to nie pomogło...

Zygmunt Stary napisał/a:
Zdania nie zmieniam, a więc oczekuję na ostateczne usunięcie mnie z forum!

A o tym zadecyduje Administracja Forum, jeśli Twoje nastawienie się nie zmieni, inaczej mówiąc jeśli będziesz łamał regulamin.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-09-28, 21:16   

A ja proponuję nie przyrównywanie forumowiczów do gestapowców itp. Jeśli komuś kończą się argumenty w rozmowie, zaczyna obrażać swoich rozmówców.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-09-28, 21:18   

Zygmunt poniósł już za to karę - możemy zakończyć temat?
Postaw piwo autorowi tego posta

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-09-28, 21:23   

Administrator:
Nie zgadzam się, nie poniosłem żadnej kary, karę musi poprzedzać wina, ja jestem po prostu REPRESJONOWANY ZA MÓWIENIE PRAWDY!
A jeżeli mówienie prawdy jest zakazane w regulaminie tego forum, to już nie moja sprawa!

W ostrzeżeniu i moim poście wyżej jest dokładnie napisane za co je dostałeś, jesli masz jakies wątpliwości, proszę na PW.
Jaro

Obowiązki uczestników, punkt 7. REGULAMINU: Wszystkie treści umieszczane na forum winny zachowywać ogólnie przyjęte zasady kultury i szacunku dla poglądów innych osób. Zabronione jest używanie wulgaryzmów i zwrotów obraźliwych.
Nie mydl oczu innym, że obrażanie innych osób w taki sposób jest mówieniem prawdy.
Ferbik
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-09-28, 21:31, w całości zmieniany 3 razy  

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-09-28, 21:40   

Zygmunt Stary napisał/a:
Gdybym był moderatorem tego forum, to na 100% nie dałbym nikomu upomnienia, za taką wypowiedź, ponieważ właśnie na tym polega demokracja tak, jak ja "moher" ją rozumiem!!!!

gwoli ścisłości - ostrzeżenia nie dostałeś ode mnie więc nie rozumiem Twojej zajadłości skierowanej w moim kierunku. Napisałem tylko że jakies upomnienie za obrażanie użytkowników Ci się należy (za obrażanie uważam twierdzenie że zwolennicy LiDu na forum to są potomkowie członków PZPR i ORMO). Niekoniecznie musiało to być od razu ostrzeżenie ale stało sie inaczej. Ja zazwyczaj stosuję "pisemną" reprymendę na forum i często to skutkuje.
Zygmunt Stary napisał/a:
Również, zamiast wykazać mi(tak rozumiem demokrację), że się mylę, że nie tylko i nie przede wszystkim, dzieci byłych PZPR-owców głosują na LiD, zostałem po prostu "spałowany"!

Lata pałowania przez ORMO dawno już minęły ale widać masz do nich spory sentyment...
Zygmunt Stary napisał/a:
red napisał/a:
Jak długo będziemy mieć do czynienia z ludźmi o takich poglądach jak Twoje, tak długo zamiast budować "drugą Irlandię" będziemy grzebać w teczkach SB i zajmować się życiem poczętym.

Niech te słowa będą ostrzeżeniem dla wszystkich zwolenników demokracji w stylu PO

Nie jesteście tacy jak LiD, jesteście jak policja polityczna III Rzeszy, jak Gestapo!!!

Tutaj to przegiąłeś i to mocno. Zasłuzyłeś na ostrzeżenie ale nie chce juz zaostrzac sytuacji. Co ma do tego co napisałem "demokracja w stylu PO" :?: A nawiązania do Gestapo to juz daleko szukać... 8)
Zygmunt Stary napisał/a:
Że podobne sformułowania jak reda, znalazłbym w pismach Gestapo. I to nie ja mam powody, aby się wstydzić, niech się wstydzi swoich poglądów red

Zatem szukaj. Życzę powodzenia. Aha- i nie zapomnij nas poinformowac o wynikach swoich poszukiwań.
I jeszcze jedno - ja się swoich poglądów nie wstydzę bo uważam że nie mam czego.

Pozdrawiam i życzę odrobiny dystansu do życia.

A tak na marginesie - mocno odbieglismy od pierwotnego założenia tematu.

alef 
Ma stragan na targu

Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2007-09-28, 21:46   

Zostawcie ZS na forum, trochę folkloru zawsze sie przyda.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-09-28, 21:50   

Umówcie się na browara i rozmowę w 4 oczy - może wtedy wam przejdzie. Jak na razie to wszyscy zeszliście na ten sam poziom...

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-09-28, 21:54   

Administrator, sorry ale ja nie porównuje nikogo do gestapowców albo do zomowców. Wyraziłem tylko swoje zdanie i nikogo nie obraziłem. A że ktos jest przewrażliwiony na tym punkcie to juz inna sprawa. Ale znowu odbiegamy od tematu...

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-09-28, 21:56   

Administrator napisał/a:
Jak na razie to wszyscy zeszliście na ten sam poziom...

Czyli odpowiedni poziom zachowania porządku na forum!

Koniec tej polemiki, temat brzmi " Nabór do młodzieżówki PiS-u", wróćmy zatem do tematu.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-09-28, 22:39   

Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak wygląda totalitaryzm to niech przeczyta posty w tym wątku.
To red napisał te zdania, których nie powstydziłby się funkcjonariusz policji politycznej komunistycznej, czy faszystowskiej.
1.
Cytat:
Jak długo będziemy mieć do czynienia z ludźmi o takich poglądach...

Czy to nie jest oznaka totalitaryzmu?
W czyim imieniu występuje red?
Jakiego "nowego człowieka" chce przeciwstawić "ludziom o takich poglądach"?
W jaki sposób red zamierza się "pozbyć" "ludzi o takich poglądach"?
Może sami wymrą... A jak nie wymrą to co?
Czy będzie to zakaz pełnienia funkcji publicznych, jak to się już dzieje w Unii Europejskiej?
(pasus Boutiglione)
Czy będzie to jakaś izolacja, typu "obozy koncentracyjne" , czy "obozy palestyńskich uchodźców?
"Czasy pałowania" się w żadnym wypadku nie skończyły, bo one nie zależą od chronologii, a od tego co jest "w środku" człowieka. A przykład masowych grobów w Bośni niech będą ostrzeżeniem, dla tych, którym się wydaje, że totalitaryzm, to "podniesiona ręka' w idiotycznym geście!
Pałowaniem jest REPRESJONOWANIE ZA POGLĄDY, REPRESJONOWANIE ZA MÓWIENIE PRAWDY. Dzisiaj dzieje się to w świecie wirtualnym, ale nie wykluczam, że po dojściu do władzy ludzi, którzy tutaj to czynią, będziemy mieli do czynienia z tym w realu.
A postawa Administratora bardzo mi przypomina postawę UB-eka, który dość przypadkowo znalazł się w gronie oprawców i który nie może patrzeć na krew AK-owca, nad którym się znęcają i mówi puśćie go, on już poniósł karę.
Myślę, że musiał on cierpieć to samo co Ty.

red pisze, co do tego ma demokracja w stylu PO?
Ma! Łajdacki spot Tuska dzieli Polaków. Nienawiść do "moherów" jak widzę udziela się elektoratowi PO, a metody te prowadzą do sięgania po "stare metody" walki z inaczej myślącymi.
W tych okolicznościach czy to się komu podoba, czy nie, umieszczam swój post w tym wątku, ponieważ jest on konsekwencją pozostałych postów.

Jaro:
Interpretacja regulaminu w odniesieniu do punktu 2.7 jest niesprawiedliwa, ponieważ mówiąc prawdę tu i teraz, wcześniej i do ostatnich moich chwil, nie naruszyłem "ogólnie przyjętych zasad kultury i szacunku dla poglądów innych osób", przeciwnie, obnażyłem w wypowiedzi red'a karygodne lekceważenie poglądów innych osób i to w kontekście stosowanych wobec mnie represji.

Myślę że każdy wyraził swoje poglądy i racje - zamykam możliwość pisania postów

Dalsza dyskusja po założeniu osobnego tematu - nie wcześniej jednak niż przed godziną 9 dnia jutrzejszego :mrgreen:
Administrator
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2007-09-28, 22:55, w całości zmieniany 3 razy  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi