Mógłbyś usunąć ten temat?? Niepotrzebnie wrzuciłem te głupoty i zrobiła sie dyskusja z byle czego...
Dementi
Cud 4 i 6 jest dziwny. Reszta to rzeczywiście oszczerstwa. Nie zagłosowałbym ani na PiS, Po ani na LiD . Żadna z tych partii nie potrafi mówić o rzeczach, które rzeczywiście wpływają na życie obywateli - gospodarka, bezpieczeństwo.
A Kaczyński wyzywa wszystkich od Zomowców albo straszy że będziemy mieli stan wojenny.
Choć wg mnie Stan Wojenny nie był niczym nadzwyczajnym - zginęło tylko kilku ludzi.
(Podczas przewrotu majowego zginęło ponad 300 osób.)
Śmiesznie to napisałeś - "wierzę". W co jeszcze "wierzysz"? Jak Ci kto napisze, że Kaczyńscy to kosmici to też będziesz sobie w to "wierzył"? Pewnie gdyby ktoś arcysprytnie zmieszał niektóre fakty z nieprawdą to byś był gotów w to uwierzyć...
Tobie pewnie jakby Kaczyński powiedział że Tusk i Kwaśniewski to kosmici to byś uwierzył. Nie znam faktów ale Ty z góry zakładasz że to co napisano to kłamstwo (wskaż zatem gdzie to kłamstwo) tylko dlatego ze dotyczy to Twojego guru Kaczyńskiego. Na pewno jest to sprytnie ułożone ale nie dopatruje sie tu kłamstw.
Dementi napisał/a:
Chyba na głowę upadłeś.
To podchodzi o obrażanie innych użytkowników forum - tonuj nieco swoje wypowiedzi.
Dementi napisał/a:
Poza tym to ten tekst w który sobie "wierzysz" został wypluty przez kogoś kto chce pogorszyć wizerunek Jarosława Kaczyńskiego - zakładam, że zwolennika jakiejś opozycyjnej wobec PiS partii!
Teoria spisku działa...
Przeciez jasne jest że nie stworzył tego Kurski (pisowski specjalista od czarnego PR - jakoś nie zauważasz że również PIS stosuje takie metody jak oczernianie przeciwników politycznych).
Mateusz, mimo tego ze nie popieram Twoich poglądów to staraj sie czasem bronić swojego stanowiska. Ale oczywiście jesli chcesz to administracja na pewno usunie ten temat.
Nie będę się z kimś kłócił o jakieś niepewne oskarżenia. Choć Dementi próbuje argumentować, to jednak nie przyjmuje do wiadomości jakichkolwiek oskarżeń wobec Kaczyńskiego. Nazywa to jedynie czarnym PR, choć mógłby wytłumaczyć, dlaczego te 7 cudów mogłyby być nieprawdziwe.
Temat wg mnie jest niepotrzebny, wystarczy już nadmiernej krytyki PiS w innych tematach.
(Dla mnie PiS i tak jest spalony jak choćby LiD.)
Z czego mi wiadomo Red, to ty popierasz PO, więc mamy wspólne poglądy - liberalizm gospodarczy.
Wracając do 7 cudów Polski, to chyba znalazłem dość logiczne i mądre wytłumaczenie:
Cytat:
1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu - jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.
Otóż jest to przesada. Z braku kadr bardzo wielu AK-owców, do 1949 i po 1956, zajmowało zupełnie przyzwoite stanowiska. Mieszkanie - być może po prostu rodzinne? Gdyby natomiast było przydzielone (sprawdzić!) - ooo, to by było nad wyraz podejrzane.
2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla AK-owca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.
Jak wyżej: wielka przesada.
3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci AK-owskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.
Przesada. Śmierć lub więzienie dotknęły paru promille AK-owców - wiekszośc dotknęły drobniejsze prześladowania. Natomiast istotnie, jeszcze w czasach Gomułki sprawdzano, czy aktorzy filmowi nie mają aby "niewłaściwych" koneksji.
4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.
A, to jest w istocie podejrzane.
5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu - co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.
Z tymi "lojalkami" to przesada. Ks.Tadeusz Isakowicz-Zalewski słusznie podkreśla, że "lojalki" nie miały nic wspólnego z agenturą - i miały różną treść. P.Andrzej Urbański podobno podpisał, że "nie będzie uprawiał działalności terrorystycznej" - ja podpisałem, że "nie będę obalał siłą ustroju PRL". Wzruszyłem przy tym ramionami i oświadczyłem, ku żywemu rozbawieniu PT SB-ków, że gdybym miał choć ze dwa czołgi, to bym nie podpisał. Po czym zostałem internowany, bo zajmowałem się obalaniem ustroju w słowie i w pismie... Natomiast tekst, który miałby rzekomo podpisać JK brzmi dwuznacznie i niegramatycznie: "Oświadczam, że będę przestrzegał przepisy stanu wojennego, co oznacza, że nie będę podejmował działalności przeciwko obowiązującemu porządkowi prawnemu w PRL. J.Kaczyński, 17 grudnia 1981 r.". Tego bym chyba nie podpisał, bo wydawanie książek pod ziemią byłoby "działalnością przeciwko obowiązującemu porządkowi prawnemu w PRL "
6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.
To też nad wyraz podejrzane.
Znacznie bardziej podejrzane jest uczestniczenie JE Lecha Kaczyńskiego w zlocie SB i i jej agentów - z agentami "Wielkiego Wschodu" i "reformatorami z PZPR" w Magdalence pod Warszawą. Każdego, kogo dopuszczono na te obrady, uważam za agenta - lub członka jednej ze wspomnianych grup
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum