Dementi, zacytowałes stenogram z debaty w którym jest dokladnie napuisane to co ja wczesniej powiedziałem. Nie wiem co chcesz i komu udowodnić - chyba tylko to że Twoje musi byc zawsze na końcu.
Dementi napisał/a:
Nie bój się o to Red czy kara śmierci kiedyś zostanie przywrócona. W pewnym momencie europejczycy kopną to całe lewactwo i ta kara zostanie przywrócona tak jak to jest w USA.
Bardzo watpie w przywrócenie kary śmierci. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że raczej tego nie będzie. Oczywiście masz prawo uważać inaczej (jako katolik...).
Dementi napisał/a:
"Juz dawno udowodniono ze nie wysokośc kary a jej nieuchronność jest najważniejsza. Czy zapiszemy w kodeksie kare 10 czy 20 lat pozbawienia wolności to nie ma znaczenia jeśli nie zostanie ona wykonana" - Kiepska ta wasza argumentacja, bowiem wysokość kary całkowicie nie przeszkadza w tym, aby ta kara była nieuchronna i została wykonana!
Oczywiście jedno nie przeczy drugiemu aczkolwiek ważniejsze od wymairu kary jest jej nieuchronność i o tym powie Ci każdy kto zajmuje się ta tematyką.
Dementi napisał/a:
"Tak. Wszystkich do więzień. Zamieńmy całą Polskę w jedno wielkie więzienie"... - Znów te wasze populistyczne hasła nie mające nic wspólnego z rzeczywistością! Straszycie, że wszyscy zostaną zamknięci, a tak naprawdę dobrze wiecie, że jest to nie możliwe! Ludzie (jako większość), bowiem są z natury uczciwi i pospolitymi przestępstwami się brzydzą! Takie argumenty to sobie możecie głosić wśród ludzi niespełna rozumu, a i tam mało kto w to uwierzy!
Popuulistą i demagogiem na tym forum jestes Ty. No ale Twoje zdanie jest zupełnie odmienne. Masz się za "jedyny sprawiedliwy głos ludu". Tak naprawdę to odechciewa mi się jakiejkolwiek dyskusji z Tobą gdyż nie trafiają do Ciebie żadne argumenty. Tak jak mówił Kwaśniewski o Kaczyńskim - stawiasz sobie jakąś teze i starasz się ja udowodnić za wszelką cenę żeby stała się oczywistą oczywistością.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 230 Skąd: z lasu
Wysłany: 2007-10-04, 15:53
red napisał/a:
Dementi, zacytowałes stenogram z debaty w którym jest dokladnie napuisane to co ja wczesniej powiedziałem. Nie wiem co chcesz i komu udowodnić - chyba tylko to że Twoje musi byc zawsze na końcu.
Oczywiście jedno nie przeczy drugiemu aczkolwiek ważniejsze od wymairu kary jest jej nieuchronność i o tym powie Ci każdy kto zajmuje się ta tematyką.
Popuulistą i demagogiem na tym forum jestes Ty. No ale Twoje zdanie jest zupełnie odmienne. Masz się za "jedyny sprawiedliwy głos ludu". Tak naprawdę to odechciewa mi się jakiejkolwiek dyskusji z Tobą gdyż nie trafiają do Ciebie żadne argumenty. Tak jak mówił Kwaśniewski o Kaczyńskim - stawiasz sobie jakąś teze i starasz się ja udowodnić za wszelką cenę żeby stała się oczywistą oczywistością.
Pewnie, że odechciewa Ci się jakiejkolwiek dyskusji ze mną, ponieważ wiecie, że wasze argumenty legną pod naporem moich...
Chciałem pokazać to, że wasz guru Olek jest zwolennikiem liberalnego prawa, więc takiego które nie karze przestępców! Ktoś z premedytacją i zimną krwią zamorduje Ci dziecko i dostanie 25 lat, a po 20 za dobre sprawowanie go wypuszczą! Ktoś Cię napadnie na ulicy i skopie jak psa do nieprzytomności, a sąd go wypuści, bo stwierdzi iż była znikoma szkodliwość społeczna czynu! Niestety, ale do tego prowadzi liberalizacja prawa - bandzior ma większe prawa niż jego ofiara.
Co ma piernik do wiatraka? Co się tak uczepiliście tego czy ważniejsza jest nieuchronność, czy też wymiar kary? Ważne jest to, aby było jedno i drugie! Proszę nie mydlić oczu jakimiś nieuchronnościami et cetera, bowiem to nie ma nic do rzeczy! Prawo powinno być surowe i nieuchronne - koniec, kropka.
_________________ Chcesz być lepiej doinformowany? Przeczytaj sobie o KŁAMCACH
Pewnie, że odechciewa Ci się jakiejkolwiek dyskusji ze mną, ponieważ wiecie, że wasze argumenty legną pod naporem moich...
Nie no... Jest to oczywista oczywistość że jesteś najmądrzejszy na świecie.
Dementi napisał/a:
Chciałem pokazać to, że wasz guru Olek jest zwolennikiem liberalnego prawa, więc takiego które nie karze przestępców!
Jestem zwolennikiem PO - dla mnie Kwaśniewski nie jest guru. Chociaż dla Ciebie PO i LID to to samo.
Liberalne prawo nie oznacza bezkarności. Równie dobrze można powiedzieć że liberalne prawo to np wyrok nie 20 a 15 lat za jakiś czyn albo niewsadzanie do więzienia osób niepłacących alimentów. Ja akurat jestem zwolennikiem dość rygorystycznego prawa.
Kolejny raz pokazujesz że nie ma sensu dyskusja z Tobą. Jesteś najmądrzejszy, nieomylny, prawy i sprawiedliwy. Zadne argumenty do Ciebie nie przemawiają a co gorsza nie przyjmujesz do wiadomości że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty. W dodatku każdego niegłosującego na PIS masz za zwolennika układu, korupcji, korporacji zawodowych, potomka UBeckich oprawców, złodzieja, oligarchę, krętacza itp itd. I niestety wielu zwolenników PISu (nie mówię że wszyscy) ma podobne zdanie.
Powiem Ci tak - uważam że jeśli PO nie wykona jakiś radykalnych ruchów to zapewne wybory z niewielką przewagą (do 5%) wygra PIS. Tylko samodzielnie nie stworzy rządu - będzie sie musiał z kimś dogadać. Raczej nie z LIDem więc chyba zostanie PO (lib PSL - zalezy od ich wyniku ale pewnie to nie wystarczy). Nie wiem jak PIS dogada sie z PO jeśli w trakcie kampanii tak zieje jadem w kierunku tej formacji. Ja bym chciał żeby taka koalicja powstała - niech PIS ściga przestępców i tropi afery a PO niech sie zajmie sprawami gospodarki. Inne tematy to juz kwestia ewentualnej umowy koalicyjnej.
Są jeszcze inne scenariusze powyborczych układów ale ten wydaje mi sie najbardziej rozsądny.
Z mojej strony EOT - dyskusja z opryskliwą i niemiła ścianą to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2007-10-04, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Mam olbrzymią rezerwę do sondaży, i jedyną dla mnie wiarygodną sondażownią jest PGB. Jedynie ona w ostatnich kilku wyborach myliła się z błędem statystycznym.
Wydaje mi się jednak, że to rzetelne sondaże najlepiej oddadzą, kto zwyciężył w debacie.
A wówczas dyskusja red'a i Dementi okaże się zwykłym biciem piany.
Film wydaje się być żartobliwy i wyśmiewać zarówno Kaczyńskiego jak i Kwaśniewskiego. Mimo to nie ma tam żadnej informacji obraźliwej ani też fałszywej...
Jest to debata kwacha i kaczora, ale taka bardziej szczera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum