Prezes Unii Polityki Realnej Wojciech Popiela startujący z pierwszego miejsca na warszawskiej liście KW LPR wezwał Donalda Tuska (nr 1 listy PO w Warszawie) do debaty o problemach gospodarczych Polski. - Dzisiaj Tusk powiedział, że występowanie w debatach nie jest żadną łaską ze strony polityków, a ich obowiązkiem. Zgadzam się z tym, dlatego wzywam go na debatę - stwierdził Popiela.
Lider warszawskiej listy Komitetu Wyborczego LPR w najbliższą niedzielę 7 października uda się do Wielkiej Brytanii, gdzie weźmie udział w debacie organizowanej przez Polskie Radio Londyn. Spotkają się w niej przedstawiciele czołowych polskich ugrupowań politycznych.
Po powrocie z Londynu Popiela chce spotkać się z Donaldem Tuskiem, aby porozmawiać o sytuacji gospodarczej w kraju.
- W ostatnim czasie Platforma Obywatelska w przedwyborczych deklaracjach obiecuje zwolnienia podatkowe dla przedsiębiorców wracających z zagranicy. Czy każdy polski przedsiębiorca musi jechać na tydzień do Londynu, aby płacić niższe podatki? - pytał szef Unii Polityki Realnej.
Wojciech Popiela wyraził podczas sejmowego brifingu nadzieję, że Donald Tusk tak jak zachęca innych do debaty, sam weźmie udział w konfrontacji z nim.
- Platforma i Tusk proponują Polakom od lat podróbkę wolnego rynku, UPR jest tej wolności oryginałem. Mam nadzieję, że ta debata ułatwi Polakom decyzji, na kogo warto głosować - podsumował Wojciech Popiela.
Ciekaw jestem czy coś z tego będzie ?? Tusk tak dużo mówił, że debata to nie łaska dla wyborców. Zatem czekamy...
Bitwa o Londyn ?? [ Dodano: 2007-10-05, 15:47 ]
Cytat:
W niedzielę 7 października o godzinie 12-ej w studiu Polskiego Radia Londyn spotkają się politycy czołowych polskich ugrupowań politycznych.
Udział w debacie potwierdzili Jacek Saryusz Wolski (Platforma Obywatelska), Michał Dworczyk (Prawo i Sprawiedliwość), Ryszard Kalisz (Lewica i Demokraci) oraz Wojciech Popiela (Liga Prawicy Rzeczypospolitej).
Debatę poprowadzi Paweł Kamionka. O szczegółach tego wydarzenia będzie na bieżąco informować na antenie Polskiego Radia Londyn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum