Wysłany: 2007-02-06, 15:35 Idiotyzmy z życia wzięte
Proponuję w tym temacie wrzucać każdą rzecz, która Was irytuje.
To ja pokażę może pierwszy, na czym to polega:
mam klawiaturę zastępczą chwilowo i takiego projektanta, który ją zaprojektował powiesiłbym nie powiem za co. Przyciski Power, Sleep, Wake Up zaraz pod klawiszami delete, end i pgdown. Po prostu mistrzostwo swiata. Często używam klawisza delete i mnie po prostu krew zalewa jak przez przypadek - bo jakiś łoś ma mózg tylko po to, żeby mu oczy nie wpadły do środka i tak cudownie zaprojektowal te klawisze w tym miejscu - wcisnie sie power... a wtedy jak nie zdaze czegos zapisac to... i tak sie dziwie, ze ta klawiatura wytrzymala juz 2 dni.
Kolejnym idiotyzmem jak dla mnie jest produkowanie papieru toaletowego zapachowego. Na ch. to komu? Czy (słowo wymoderowano) wącha? Czy ma pachnieć? Czy ktoś wącha później? A może to ma służyć temu, że jak nie mamy gdzie wyrzucić, to żeby nam w kieszeni nie śmierdziało?
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-10, 17:18
Ferbik, a może ten papier ma spełniać dwie role ; o pierwszym jego przeznaczeniu to pewnie wszyscy wiemy, prawda A druga to np. coś w rodzaju „kostki zapachowej” , 2w1 a ile zaoszczędzisz pieniędzy .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Wysłany: 2007-11-10, 21:37 Re: Idiotyzmy z życia wzięte
Ferbik napisał/a:
To ja pokażę może pierwszy, na czym to polega:
mam klawiaturę zastępczą chwilowo i takiego projektanta, który ją zaprojektował powiesiłbym nie powiem za co. Przyciski Power, Sleep, Wake Up zaraz pod klawiszami delete, end i pgdown. Po prostu mistrzostwo swiata. Często używam klawisza delete i mnie po prostu krew zalewa jak przez przypadek - bo jakiś łoś ma mózg tylko po to, żeby mu oczy nie wpadły do środka i tak cudownie zaprojektowal te klawisze w tym miejscu - wcisnie sie power... a wtedy jak nie zdaze czegos zapisac to... i tak sie dziwie, ze ta klawiatura wytrzymala juz 2 dni.
Idzie to wyłączyć w Właściwości - Wygaszacz Ekranu - Energia -->
A w linuxie tak na szczęście nie ma, choć tej chwili z niego nie korzystam.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-16, 10:17 Idiotyzmy z życia wzięte, cd
Skoro już mówimy o idiotyzmach, to coś z rodzimego, wieluńskiego podwórka. Zwrócił ktoś uwagę na usytuowanie przystanku komunikacji miejskiej, na ulicy 18 Stycznia (tego przed rondem, w kierunku centrum).
Dziwna sprawa, wiata przystankowa w jednym miejscu, a sam przystanek w drugim, oddalony od wiaty jakieś 30-40m.
Można by się było pokusić o wytłumaczenie tego zjawiska tym, że odległość do ronda jest zbyt mała, i sam przystanek stanowi jakieś tam utrudnienie w ruchu drogowym, ale…… przed modernizacją chodników nikt o tym nie pomyślał? Bo przecież cały ten placyk pod wiatą jest ładnie zagospodarowany, nawet sam obiekt został odmalowany. A przy nowej lokalizacji tego przystanku, ja nie widzę miejsca na ustawienie tam samej wiaty. No chyba że…… przyszła pora na nowe doświadczenia, w stosunku do pasażerów; czekamy na autobus pod wiatą, a gdy ten wyłoni się na horyzoncie, to przecież mamy czas dojść do przystanku .
W każdym razie, skoro to tak by miało zostać, gratulacje za inwencję twórczą ( chciałbym tylko jeszcze wiedzieć komu za to pogratulować ).
PS. przepraszam, ale temat już poruszony na innym dziale . Myślę jednak że to, idiotyzm dużego kalibru, więc niech tu pozostanie .
Tym bardziej, że jak napisał Ferbik, na początku tematu ;
Cytat:
No a jak ta, ma nie irytować
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-17, 17:03 Re: Idiotyzmy z życia wzięte
Ferbik napisał/a:
Mówiąc tak poważnie to ja bym na Twoim miejscu po prostu wyciągnął te klawisze i po sprawie. Nie są one niezbędnie, wyłączyć komputer czy stan wstrzymania można oczywiście przecież spod OS`u
Mówiąc tak poważnie to ja bym na Twoim miejscu po prostu wyciągnął te klawisze i po sprawie. Nie są one niezbędnie, wyłączyć komputer czy stan wstrzymania można oczywiście przecież spod OS`u
Już dawno to zrobiłem Wydłubałem śrubokrętem w akcie desperacji
A jakoś na zakup nowej klawiatury się nie mogę zebrać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum