Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-16, 11:49 Mamy rząd marzeń
Stało się, od dzisiaj już wiadomo, kogo pochwalić, a kogo zganić, za to co w Polsce będzie się działo.
I tak naprawdę to od dzisiaj, dajmy panu Tuskowi jakiś czas do wykazania się za sterami RP.
Poniżej wizerunki pań i panów ministrów i Ich teki.
Rząd RP.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 38,61 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-16, 13:07
Tak przyglądam się tym ministerstwom, i nie sposób pokusić się o twierdzenie; czy nie mogło by być ich trochę mniej?
W każdym razie, gdyby je trochę połączyć ze sobą, to można by były pozbyć się trochę kosztów na utrzymanie co poniektórych. Każda z ekip podejmująca się kierowaniem państwa, na początku deklaruje minimalizację kosztów własnych, a kończy się jak zwykle, w tym wypadku na 17 ministerstwach, a mogło być np. 11 .
Połączyłbym;
Ministerstwo gospodarki + rolnictwa + środowiska,
Ministerstwo finansów + skarbu,
Ministerstwo rozwoju regionalnego + infrastruktury,
Ministerstwo edukacji narodowej + nauki + kultury,
No, ale to nie ja jestem premierem tego rządu .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Ministerstwo gospodarki + rolnictwa + środowiska,
Ministerstwo finansów + skarbu,
Ministerstwo rozwoju regionalnego + infrastruktury,
Ministerstwo edukacji narodowej + nauki + kultury
trafna uwaga
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Ministerstwo edukacji narodowej + nauki + kultury,
Właśnie się zastanawiałam czym szczególnie różni się MEN od M. Nauki? Tym, że jedna osoba sie nie przemęcza, bo praca jest rozłożona i jest kolejny etap więcej dla kolejnego ministra i kolejne wydatki... To też nie będzie tanie państwo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum