Nie jestem przeciwko Piterze na tym stanowisku. "Nie mój cyrk, nie moje małpy".
Staję po prostu wobec faktu, że poddatna na korupcję osoba trafiła do kluczowej komisji "Komisja do Spraw Kontroli Państwowej" i podkomisji "o zmianie ustawy o NIK" z rekomendacji Julii Pitery.
Budzi to moje wątpliwości, co do spełnienia wszystkich zasad przeciwdziałania korupcji w PO, a Julia Pitera swoją osobą, tę sytuację uwiarygadnia.
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-28, 16:52
Podatna na korupcję? Pitera? WoW. Możesz jakoś uzasadnić to stwierdzenie?
Rozumiem, że wolałbyś tutaj osobę, która nie ma w ogóle doświadczenia w walce z korupcją ale za to pochodzi z partii, w której nigdy przypadku korupcji nie dowiedziono?
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Tomek:
1.Czytaj ze zrozumieniem.
2.Pisząc "podatna na korupcję", chodziło mi o Beatę Sawicką, a nie o Julię Piterę.
3.Julię Piterę chętnie bym widział w tej formacji, do której mi bliżej, nie dalej.
Formacji, która nie istnieje, a w której dobrze czułbyś się Ty i ja.
Co do reszty Twojego wywodu, patrz pkt.1
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-28, 17:58
Zygmunt Stary napisał/a:
Tomek:
1.Czytaj ze zrozumieniem.
2.Pisząc "podatna na korupcję", chodziło mi o Beatę Sawicką, a nie o Julię Piterę.
3.Julię Piterę chętnie bym widział w tej formacji, do której mi bliżej, nie dalej.
Formacji, która nie istnieje, a w której dobrze czułbyś się Ty i ja.
Co do reszty Twojego wywodu, patrz pkt.1
Okej Zgoda
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
basteks:
Jak Pitera poleca kogoś podatnego na korupcję w Komisji do Spraw Kontroli Państwowej do podkomisji "o zmianie ustawy o NIK" - to jest źle.
Jak premier przestępców (skazanych dużo wcześniej) powołuje na stanowiska rządowe to jest źle.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-11-28, 19:51
Zygmuncie Stary, ja naprawdę wkładam dużo serca w to, żeby zrozumieć Twoje intencje, wypisywane w niektórych postach. Ale o co tym razem Ci chodzi , nie wiem . Pani Pitera rok temu wystawia kandydaturę posłanki Sawickiej, a Ty każesz się za to wstydzić Platformie Obywatelskiej, w roku 2007 .
Myślę, że jakby posłanka Pitera, miała takie zdolności, o jakich brak ją oskarżasz;
Cytat:
Nie ma Pani Pitera wyczulonego "węchu" na korupcję, skoro w komisji zajmującej się kontrolą państwa mogła zasiadać osoba, która jest dzisiaj "symbolem korupcji w PO", a Pani Pitera, tę osobę rekomendowała do opracowywania prawa i mechanizmów kontrolnych.
to trafiła by sobie kobieta „szóstkę” w TOTKA i siedziała sobie gdzieś na Seszelach , zamiast trafiać od czasu, do czasu, na takie osoby jak Ty, i czytać bądź wysłuchiwać takich rzeczy j/w .
Może już naprawdę przyszła pora, żeby przełknąć jadzik i dać normalnie pracować „wybrańcom”. Zgodzę się co do tego, żeby patrzeć Im na ręce, ale patrzmy na, i wytykajmy teraźniejszość, a nie dawne czasy, w dodatku poparte brakiem „wizjonerstwa” .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum