W dniu 18 kwietnia 2008 roku w Wieluniu odbędzie się pierwszy etap Ogólnopolskiego Wyścigu Rowerowego Szlakiem Bursztynowym - Hellena Tour 2008
Organizatorem Wyścigu na terenie Gminy Wieluń jest Urząd Miejski w Wieluniu. Wyścig rozpocznie się w mieście Wieruszów i będzie przemieszczał się po drogach powiatowych w kierunku m. Bolesławiec, m. Skomlin. Start z miejscowości Wieruszów nastąpi o godz. 14:00. Przewiduje się, że peleton wyścigu do Wielunia wjedzie około godz. 17:00.
Peleton wyścigu do miasta Wieluń wjedzie od strony ulicy Wojska Polskiego, następnie ulicą Kaliską i dalej Nowy Rynek, ul. Narutowicza, ul. Królewską, ul. Barycz, ul. Różaną, ul. Reformacką oraz ul. Zamenhofa. Kolarze wyżej wymienionymi ulicami wykonają 10 okrążeń. Meta przewidziana jest na wysokości Placu Legionów ok. godz. 18:30. Za utrudnienia w ruchu w tym dniu wyścigu wszystkich mieszkańców, kierowców organizatorzy serdecznie przepraszają, a jednocześnie proszą o nie pozostawianie pojazdów na ulicach gdzie będzie przemieszczał się peleton.
Wyścig jest kolejną imprezą z cyklu Kalendarium Obchodów 725-lecia Miasta Wielunia. Serdecznie zapraszamy miłośników kolarstwa do udziału w imprezie.
Lesiu, dokładnie. Nasze miasto, gmina, powiat nie potrafią korzystać w pełni ze środków unijnych i promować naszego regionu. Ciężko im idzie w temacie samopromocji
Kurcze, nie przyuważyłem tego tematu... stefan_pol, spłyciłeś wtedy trochę ten temat... Po pierwsze nikt nie zagwarantuje Ci, że dostaniesz pieniądze z funduszy UE ot tak... Napisanie dobrego, podkreślam dobrego wniosku, (bo kiepski to i Ja Ci napisze nawet w 2 dni ) jest czaso i pracochłonne... Nawet bardzo dobry wniosek nie gwarantuje sukcesu... To tak pokrótce...
Wracając do wyścigu... Widać ogólne sprężenie służb porządkowych...
Ferbik napisał/a:
Nasze miasto, gmina, powiat nie potrafią korzystać w pełni ze środków unijnych i promować naszego regionu. Ciężko im idzie w temacie samopromocji
bob_mistrz, a ile wniosków Pan Leman złożył ..... póki co jest to najwyżej jest to WYDZIAŁ PROMOCJI i kropka. A i to niekiedy idzie im średnio (patrz zauważona przez forumowiczów "wpadka" w nazwie obchodów 725 Lecia nadania praw miejskich Wieluniowi")
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2008-04-14, 21:51
stefan_pol napisał/a:
bob_mistrz, a ile wniosków Pan Leman złożył .....
Nie posiadam takich danych, ba bardziej mnie interesuje ile moja gmina składa wniosków
Ostatnią rzeczą jaką bym robił, to broniłbym tego wydziału, bo jak napisałem wyżej, nie czuję jakoś wewnętrznej potrzeby by się tym interesować... Stwierdziłem tylko o spłyceniu przez Ciebie tego tematu ówcześnie... Na tą chwilę twoje spekulacje zdają się sprawdzać, ale podkreślam, nie mam danych odnośnie ilości złożonych wniosków przez wydział prowadzony przez pana Lemana...
Inną kwestią chyba bardzo istotną, jest to, iż w zeszłym roku de facto bardzo mało (żeby nie powiedzieć wcale) było działań, do których można było składać wnioski
czy to jest az taki duży problem, który miałby wpływ na to, że obchody się nie odbedą
Nie no Lesiu nie widzisz podstawowej różnicy. Dla mnie to straszne faux pas ze strony organizatorów. Organizować coś, co do końca jest dla nich obce. Mam nadzieję jedynie, że ten wyścig będzie początkiem działań a nie - tak jak pisze stefan - olimpiadą na Seszelach raz na rok świetlny.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2008-04-14, 22:01
Ferbik napisał/a:
Mam nadzieję jedynie, że ten wyścig będzie początkiem działań a nie - tak jak pisze stefan - olimpiadą na Seszelach raz na rok świetlny.
Wydaje mi się, że to dopiero początek. Niedawno mieliśmy szlak bursztynowy teraz XXIII Ogólnopolski Wyścig Rowerowy Hellena Tour 2008 no i 725 lecie . Coś się zaczyna dziać i to mi sie podoba.
Co do skuchy na obchody 725 lecie ktoś zawalił, trudno nic sie nie poradzi, odkręcić to teraz sie chyba nie da.....
[ Dodano: 2008-04-14, 23:03 ]
stefan_pol napisał/a:
Lesiu, a bo wybrałeś najmniej istotne zdanie posta
stefan_pol, wybrałem te, które dotyczą własnie tej imprezy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum