Chyba w całym mieście można odczuć, że coś się dzieje w centrum. Tworzą się niezłe korki na drogach(w godzinach szczytu były największe), wszędzie pełno policji.
No, ale na Placu Legionów jest przyjemnie. Dobrze to wszystko wygląda. Lubię taki imprezowy Wieluń od czasu do czasu.
Niestety nie mogłam zostać dłużej niż do 16:10, ale i tak zdążyłam posłuchać kilku utworów w wykonaniu zespołu "Tadeusza Nic Nie Rusza".
Tak więc czekam na relacje osób, które zobaczyły o wiele więcej ode mnie.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2008-04-19, 11:07
Cytat:
Jeżowski liderem Hellena Tour
Krzysztof Jeżowski (CCC Polsat) wygrał pierwszy etap kolarskiego wyścigu Szlakiem Bursztynowym Hellena Tour 2008 i został liderem imprezy, znanej dawniej pod nazwą "Kalisz - Konin".
Na mecie etapu z Wieruszowa do Wielunia (159,2 km) wyprzedził Piotra Zaradnego (DHL Author) i Błażeja Janiaczyka (Mróz Action Uniqa).
W końcówce etapu na czele znalazła się grupa 16 kolarzy, którzy razem wjechali na końcowe rundy prowadzące ulicami Wielunia. Trasa wytyczona w mieście była dość krótka i trudna technicznie, z licznymi zakrętami i jury wyścigu podjęło deczyję, aby ze względów bezpieczeństwa główną grupę zatrzymać na wjeździe na rundę, zaliczając wszystkim zawodnikom jednakową stratę do czołówki.
Z czołowej grupki najszybszy okazał się Jeżowski, który dzięki zdobytym na trasie i na mecie bonifikatom wyprzedza drugiego w klasyfikacji Zaradnego o 9 sekund. Na lotnych premiach i mecie Jeżowski zgromadził w sumie aż 24 sekundy premii czasowych. Kolarz grupy CCC odebrał koszulkę lidera koledze klubowemu Pawłowi Szaniawskiemu, który wygrał czwartkowy prolog w Zgierzu i ruszył na trasę pierwszego etapu w trykocie przodownika.
W wyścigu, który potrwa do niedzieli, startuje blisko 90 kolarzy z polskich grup zawodowych, klubów krajowych oraz zespołów z Czech i Niemiec.
Wyniki pierwszego etapu Hellena Tour:
1. Krzysztof Jeżowski (CCC Polsat) - 3:42.45
2. Piotr Zaradny (DHL Author)
3. Błażej Janiaczyk (Mróz Action Uniqa)
4. Marco Kiritschenko (Team Isaac/Niemcy)
5. Łukasz Bodnar (DHL Author)
6. Dawid Krupa (Mostostal Puławy) wszyscy ten sam czas
klasyfikacja po 1. etapie:
1. Krzysztof Jeżowski (CCC Polsat) - 3:42.21
2. Piotr Zaradny (DHL Author) strata 9 s
3. Błażej Janiaczyk (Mróz Action Uniqa) 19
4. Paweł Szaniawski (CCC Polsat) 21
5. Marco Kiritschenko (Team Isaac/Niemcy) 24
6. Łukasz Bodnar (DHL Author) ten sam czas
INTERIA.PL/PAP
Wczorajsza impreza bardzo mi się podobała.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-04-19, 17:27
Ja tylko dorzucę dwa, z samym zwycięzcą, i fotkę ciekawostkę tak na marginesie tego wyścigu. Ktoś zignorował nakaz nie parkowania samochodów, na ulicach będących trasą przejazdu kolarzy. I trzeba było podjąć poniższe kroki, na koszt……. gminy, jak udało mi się dowiedzieć z wiarygodnego źródła. Tyle ze właściciel auta naraził się na stres z tytułu;
- Ktoś ukradł mi auto
Krzysztof Jeżowski (CCC Polsat).jpg
Plik ściągnięto 79 raz(y) 51,78 KB
PICT0083.jpg
Plik ściągnięto 75 raz(y) 53,02 KB
PICT0008.jpg
Plik ściągnięto 79 raz(y) 56,1 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Ostatnio zmieniony przez miko 005 2008-04-19, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
I trzeba było podjąć poniższe kroki, na koszt……. gminy, jak udało mi się dowiedzieć z wiarygodnego źródła.
(chodzi o zdjęcie z PICT0008.jpg) polonez (z tego co na focie odczytałem) na łódzkich blachach może to "fura" Maru - to tłumaczy Jego zainteresowanie rozkładem jazdy PKS
(chodzi o zdjęcie z PICT0008.jpg) polonez (z tego co na focie odczytałem) na łódzkich blachach może to "fura" Maru - to tłumaczy Jego zainteresowanie rozkładem jazdy PKS
I wydało się , a swoją drogą Wieluń pięknieje z roku na rok.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 56 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2008-04-22, 18:08
Ja jakoś na przyszlość nie widze tutaj takich wyścigów, szczególnie mety. Wypadło słabo. Kibiców brak, a to naprawdę motywuje do walki. To mi się nie podobało. Ciekawe co o tym myślą organizatorzy i jak będzie to wyglądało w kolejnych latach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum