Niedawno byłem w nowej kawiarni w CMG na Sieradzkiej, naprzeciwko eMKa meble. Zawsze lubiłem wyroby od Gagatka, więc co mogę powiedzieć: ładny wystrój, miła obsługa, ciast nie muszę reklamować (osobiście uwielbiam krówkę z CMG, ale myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie), ale napiszę coś, chociaż nie jestem zwolennikiem kawy, że rodzajów kaw to w Wieluniu nigdzie tyle nie spotkałem. Z lodami również.
Pozwoliłem sobie zrobić taki mały rekonesans i podkradłem menu
Z kaw można zamówić:
- klasyczną:
espresso,
doppio,
czarną,
białą,
smakową (różne smaki)
- z mlecznych:
cappuccino zwykłe, smakowe,
latte
macchiato,
latte smakowe,
a także:
kawę po wiedeńsku,
po szwarcwaldzku,
po irlandzku,
z rumem,
z ajerkoniakiem,
amaretto,
mocche,
bailey's
- z lodowych:
frappe classic,
frappe amaretto,
frappe bailey's,
frappe waniliowo-czekoladowo-cynamonową,
frappuccino.
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 189 Skąd: prawie Wieluń ;)
Wysłany: 2008-05-12, 07:42
Wyroby z cukierni CMG są po prostu przepyszne, ja również uwielbiam krówkę.
A wystrój wnętrza nowej kawiarni bardzo przyjemny, menu również niczego sobie. Miejse na pewno warte odwiedzenia.
_________________ Is there a chance?
A fragment of light at the end of the tunnel?
A reason to fight?
Ferbik ta subtelna reklama rozpoczynająca wątek to gratis w pakiecie z wykupionym bannerkiem czy ekstra płatna opcja ?
Reklama jak w "Na Wspólnej" hyh.
To taki swego rodzaju product placement.
A kawe na wynos można kupić na każdej stacji benzynowej i w lokalach znajdujących sie przy stacjach. Ale jak dla mnie to średnia przyjemność pić kawe w biegu...
twiggy [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-13, 17:38
red napisał/a:
A kawe na wynos można kupić na każdej stacji benzynowej i w lokalach znajdujących sie przy stacjach. Ale jak dla mnie to średnia przyjemność pić kawe w biegu...
...zwykle ze styropianowego kubka. Średnia przyjemność.
...zwykle ze styropianowego kubka. Średnia przyjemność.
Nie jest tak źle. Ze styropianowego kubka pija sie teraz chyba tylko w jakiś budkach itp. Sporo lokali przy stacjach ma umowy z dostawcami kawy którzy oprócz kawy mają też własne, tekturowe kubki. A na stacjach benzynowych takie kubki i kawa z ekspresu stała się już normą. Oczywiści dotyczy to głównie stacji sieciowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum