Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-19, 14:24 Ponad połowa Polaków nie popiera gabinetu Tuska
Cytat:
Ponad połowa Polaków nie popiera gabinetu Tuska
Autor: admin o piątek 18. lipiec 2008
52 procent Polaków źle ocenia prace rządu Donalda Tuska. Dobrze 39 proc. – wynika z najnowszego sondażu TNS OBOP. To najgorsze wyniki rządu PO – PSL w tym roku.
Wśród osób, które są niezadowolone z działań rządu, 38 proc. uważa, że gabinet pracuje raczej źle, a 14 proc. – że zdecydowanie źle. Funkcjonowanie rządu jako zdecydowanie dobre ocenia jedynie procent badanych, a jako raczej dobre 38 proc.
Od czerwca liczba osób krytykujących działania gabinetu Donalda Tuska wzrosła o 2 punkty procentowe, a zadowolonych zmalała o 1 punkt procentowy.Lepiej niż rząd Polacy oceniają samego premiera. Pozytywnie o pracy Donalda Tuska wypowiada się 53 proc. badanych. Odmienne zdanie ma 35 proc.
– Widać, że negatywne emocje skupiają się na kilku ministrach, którzy ciągną w dół notowania gabinetu. Premiera na razie to nie dotyczy, ale rząd musi uważać, by tendencja spadkowa nie była trwała – uważa politolog Jarosław Flis z Uniwersytetu Jagiellońskiego.
Sondaż przeprowadzono 3 – 7 lipca na 1000-osobowej próbie dorosłych Polaków. (Rzeczpospolita)
I tradycyjnie: zakładamy się, że jutro a najdalej pojutrze pojawią się sondaże wskazujące, że Tuskowi i Platformie “znowu rośnie”?
propaganda niczym za komuny....
Moze pojawi się kiedys sondaż dający PO 99,5% poparcia obywateli
Obywatelowi się kit wciska, a po któryms razie zaczyna juz w niego wierzyć...
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-19, 15:03
Teraz ja jestem w opozycji i mogę o to zapytać! Proszę o kilka merytorycznych punktów ze swojego programu, ktróry PO wraz z PSL-em wykonał w ciągu tych już 8 miesięcy.
PS. Proszę tylko nie pisać o spokoju w polityce i o tym, że przeszkadza prezydent. Oczywiste reformy i działania.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-20, 09:13
A co tu oczekiwać po Tuskach... juz niedługo bedzie trzeba sie przygotowywac do wyborow prezydenckich, a co dopiero mysleć o zmianach obietnichach i innych rzeczach. to zejdzie na daleko daleki plan a najwazniejsze stanie sie mydlenie oczek obywatelowi kolejnymi obietnicami
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-20, 12:43
PO nie zrobiło kompletnie nic. Poza tym, że cały czas walczą z PiS-em. Pojęcie tego, że Polska pod rządami PiS-u była państwem policyjnym jest względne, proszę o bezwzględne reformy, które zauważył każdy.
W jakiejś gazecie ostatnio wyczytałem (niestety nie pamiętam tytułu, ale na pewno nie było to "wasz dziennik"), że PO z najpoważniejszymi reformami czeka, albo aż sis zniknie ze sceny politycznej, co wkrótce nastąpi (bo pewnie sami ją zbojkotują ), albo kiedy na stanowisku prezydenta pojawi się człowiek reprezentujący Polaków, a nie partyjne rozgrywki, który nie będzie wetował wszystkiego co nie jest sisowskie.
Nie wiem czy to dobre rozwiązanie, ale lepiej przygotować się do reform, niż uchwalać takie buble, jak trzej pryjaciele kaczor-giertych- i kryminalista lepper.
Wysłany: 2008-07-20, 21:55
chlopczyk napisał/a:
e PO z najpoważniejszymi reformami czeka, albo aż sis zniknie ze sceny politycznej, c
a w jakim celu to czekanie? czekanie na co tak własciwie?
jeżeli chodzi o dobro kraju to nalezy od razu cos robic aby zmieniac na lepsze, a nie prowadzic bój i wojny partyjne. Jak na razie to chyba jedynym celem PO jest zrzucenie ze stołka prezydenta i próba przejęcia władzy po to aby mieć juz pełna kontrole...
Dla tych , którzy sie tak głosno za PO drą:
1. niech napisza co dotychczas PO zrobiło (czasu już troche mineło)?
2. co zrobiło z tego co obiecało?
3. dlaczego myśli przewodnie - obietnice PO znikneły z ich strony (po to aby ludzie nie wiedzieli/pamiętali co w końcu im obiecali)
4. co zamierzaja zrobić ? (czy tylko wieczne podwyżki, bo o nierealnych obiecankach cacankach dawno zapomniałem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum